Det uafgjorte resultat mod Vigerslev BK betyder, at Dragør Boldklub ikke kan andet end at rykke ned.
Nyt fra Dragør Boldklub:

Pokalsucces trods nedrykning

I den seneste uge har Dragør Boldklub (DB) igen været på banen to gange. Den første af dem skete tirsdag den 31. maj (efter sidste uges Drag-ør Nyt var gået i trykken) på Gentofte Idrætspark til pokaldyst mod Jægersborg Boldklub (JB), og fire dage efter, lørdag den 4. juni, gik turen til Valby Idrætspark, hvor modstanderne var Vigerslev Boldklub (VBK).

Jægersborg BK–DB 1–3

Når DB ikke kan vinde kampe i københavnsserien, er det da godt, at de kan i pokalturneringen.

DB kom ellers bagud tidligt i kampen, da JB scorede til 1–0 efter 12 min.

Den føring fik Tobias Damkær dog hurtigt lavet om på. Blot to min. senere udlignende han nemlig til 1–1.

Denne stilling holdt helt frem til anden halvlegs 8. min., hvor Rasmus Robrahn med en afslutning fra distancen bragte DB foran 1–2.

DB holdt føringen frem til slutminutterne, hvor DB’s Nikolaj Strandby blev ramt af et gult kort og måtte forlade banen. Nu pressede JB DB i bund for at få udlignet. På DB-bænken holdt man vejret – men holdet holdt stand, og i overtiden scorede Kasper Walker målet til 1–3-sejren.

DB er videre til 4. runde af DBU Pokalen, hvor de skal møde IF Føroyar, som til dagligt spiller i serie 1.

Vigerslev BK–DB 1–1

Sæsonens sidste udekamp i københavnsserien blev spillet mod VBK – en modstander, DB har haft mange opgør med de senere år.

Det står klart, at VBK vil slutte midt i københavns-serien, mens DB må se i øjnene, at nedrykningen er en kendsgerning.

Selvom DB i det gode vejr var ved at afholde et stort pinsestævne på hjemmebanen, havde flere DB-fans valgt at møde op i Valby Idrætspark.

VBK bragte sig foran 1–0 kun seks min. inde i kampen. Riposten efter et hjørnespark blev ud af det blå sparket ind – og Mads Glæsner i DB-målet var chanceløs.

De første 20 min. sad VBK på spillet. DB havde enkelte angreb, men ingen direkte afslutninger.

På grund af sene afbud på dagen var træner Claus Oemig tvunget til at ændre i den oprindelige taktik, og ikke mindre end syv U/19-spillere var på banen mod VBK.

Kasper Walker startede inde, men han blev efter 22 min. skiftet ud til fordel for Julius Krüger.

Efter 33 min. sendte DB’s anfører Rasmus Robrahn en aflevering på cirka 40 meter fra egen bane frem til Patrick Sandby foran VBK-målet – men Sandby var i dagens kamp ikke heldig med sine afslutninger.

Kort efter var det VBK, der var tæt på en afslutning foran DB’s mål, men forsvaret fik med besvær ryddet op.

DB’s Sejad Ismaili var mod slutningen af 1. halvleg ophavsmand for et par gode frispilninger. Først til Sebastian Matz, som headede forbi mål, og næste aflevering var til Sandby, som modtog bolden fra venstre og afsluttede diagonalt – forbi mål.

DB skiftede to spillere ind fra starten af 2. halvleg. Ind kom Andreas Steffensen og Patrick Daniel Ikonen Schertiger – ud gik Jacob Sørensen og Patrick Sandby.

DB fik en god start på 2. halvleg, som blev en hidsig og intens afære.

DB fik presset spillet op på VBK’s banehalvdel. Det var som om, at DB havde smidt nerverne og spillede mere frit.

VBK havde deres muligheder, men som halvlegen skred frem, var det DB, der havde overtaget spillet.

DB skiftede Kasper Walker tilbage på banen for August Toudahl efter 58 min.

13Dragør Boldklub2326–5317

Stillingen i københavnsserien ved Dragør Nyts deadline mandag (der spilles 24 kampe).

Sæsonens sidste kamp i københavnsserien spilles
lørdag den 11. juni kl. 15.30 mod Husum Boldklub på hjemmebane

Fjerde runde af DBU Pokalturneringen mod IF Føroyar spilles
tirsdag den 21. juni kl. 17.30 på Kløvermarken

VBK var stadig med i kampen, og efter 65 min. spillede de sig frem til en afslutning, som Glæsner måtte parere til hjørne. Det efterfølgende hjørnespark afsluttede VBK over målet.

Efter godt fremadrettet spil kom DB helt tæt på. Et langt spark blev standset af Rasmus Robrahn, som spillede bolden videre til Andreas Steffensen, som sendte bolden videre til Victor Dyhl på højreflanken, Dyhl fik med en kigge-væk-finte spillet Tobias Damkær fri i feltet, hvor han blev nedlangt med sådan en kraft, at smældet kunne høres helt ud  på lægterne. Dommeren var ikke i tvivl – straffe til DB! Anfører Rasmus Robrahn eksekverede straffesparket usvigeligt sikkert til 1–1.

Scoringen var et resultat af et DB-pres, som VBK ikke kunne dæmme op for – og samtidig var det også et wakeupcall for VBK.

Hjemmebaneholdet fik en god mulighed for at bringe sig foran med 10 min. tilbage af opgøret. Efter et hjørnespark appellerede VBK-spillerne for hånd på bolden, men dommeren afviste anklagerne.

Efter 81 min. skiftede DB igen. Ud gik Tobias Damkær og ind kom Jacob Sørensen.

Kort efter fik Simon Henriques Hvass et gult kort som resultat af et hiv i modstanderens trøje.

Få minutter efter var Sejad Ismaili helt fremme i på banen. Efter en række snævre driblinger blev han nedlagt og fik frispark. Men VBK-spilleren slap for et gult kort, og den situation fik hele DB-lejren op i det røde felt.

Sebastian Matz tog sig af frisparket, men bold gik over mål.

Kampen endte 1–1 – ikke et resultat DB kan bruge til noget, for nedrykningen er en kendsgerning.

I den anden ende af rækken sikrede BK Skjold sig ligamesterskabet med en 3–0-sejr over Kastrup BK og uafgjort mod Bispebjerg BK.

BK Skjold kan nu afslutte sæsonen i et topopgør mod Fremad Valby, der med en 2.-plads i ligaen skal spille kvalifikation om oprykning til danmarksserien.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.