Professionelt lydstudie på Elisenborg

Elisenborg har med etableringen af X Studio fået et nyt fritidstilbud til unge, der ønsker at prøve kræfter med at skabe og indspille musik. Også professionelle kan benytte studiet mod at bistå de unge med råd og vejledning

Af Birgit Buddegård

Klub Dragørs Elisenborg er efter renovering netop genåbnet i maj måned – og i den forbindelse har man fået etableret et helt nyt lydstudie.

Adam Jørgensen, der ud over at være musikmedarbejder på Elisenborg også arbejder i musikbranchen, fortæller ivrigt om lydstudiet, der åbner nye muligheder for unge musikinteresserede.

Idéen til lydstudiet opstod under coronatiden, hvor man på Elisenborg besluttede, at der skulle ske noget på musiksiden.

Der er mangel på lydstudier, fortæller Adam Jørgensen – og de, der er, er dyre.

Elisenborg X studio er minimalistisk – men har til gengæld det bedste udstyr, fortæller han.

Adam Jørgensen i det nye musikstudie. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Adam Jørgensen i det nye musikstudie. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Ud over at give de unge mulighed for at skrive og indspille musik kan også professionelle musikere anvende X Studio uden for åbningstiden. Det kan de gøre gratis mod til gengæld at afholde masterclasses. Det er en ordning, de unge sætter pris på, for studiets fine kvalitet gør det muligt for Adam Jørgensen at få fat i gode navne – så pludselig oplever de unge, at deres idolers producere sidder og underviser dem. I X Studio kan unge og nystartede musikere dermed omgås profesionelle og rutinerede musikere på en måde, hvor begge parter får noget positivt ud af fællesskabet.

God akustik

De unge kan komme med egen computer og i løbet af fem minutter være koblet op på systemet i X Studio.

Adam Jørgensen fortæller, at i dag produceres 80% af verdens største hits på en bærbar computer – de store mixerpulte er en saga blot, siger han.

Elisenborgs åbningstider passer ikke altid ind i de unges hverdag, men med oprettelsen af et bookingsystem kan de unge selv booke tid og lukke sig ind via en kode.

Pædagogisk leder ved Elisenborg, Peter Gall, fortæller, at de unge, der kommer, er dedikerede til musikken – og de passer godt på lokalet.

På de bemandede aftener tager Adam Jørgensen sig godt af de unge:

»Vi sidder sammen og taler,« fortæller han – det er meget fællesskabsorienteret.

Han vejleder og hjælper de unge videre og finder den rette indfaldsvinkel til musikken for den enkelte.

Ikke kun for eliten

»Med det nye lydstudie har vi ramt plet,« siger Adam Jørgensen, der oplever, at interessen og efterspørgslen er stor.

Elisenborg X Studio har en rigtig god akustik – det tog sin tid, og der blev flyttet en del rundt, men nu er det helt på plads. Og isoleringen er også god, så selvom der spilles højt, kan det ikke høres i resten af klubben, fortæller Adam Jørgensen.

Elisenborg X Studio er ikke kun for eliten, forklarer Adam Jørgensen. Lydstudiet har vist sig genialt også for unge, ensomme eller den generte dreng, der her oplever fællesskab. Og også Drag-ør Musik og Kulturskole kommer og benytter studiet på ugentlig basis.

Elisenborg X Studio henvender sig til de lidt ældre unge – mellem 14 og 25 år. De ældste er nok over grænsen for ungdomsklub, men de bidrager meget kulturelt, så det går, siger Adam Jørgensen og Peter Gall samstemmende. Begge er de meget stolte over projektet og musiktilbuddet til de unge, der er det første af sin art i Danmark.

Yderligere info: xstudio.dk

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk