Rutsjebanerne på Nordstrandskolen.
Rutsjebanerne på Nordstrandskolen.
Vi har modtaget:

Ramt af virkeligheden

I de to seneste valgperioder var Dragør ved muffen. Kommunen havde en god, sund og robust økonomi – måtte man forstå. I hvert fald hvis man skulle tro borgmesteren og hans politiske flertal. Kassen bugnede af kontanter, og det var på tide at tænke stort. Nu skulle der vises handlekraft – og viftes med borgmesterkæden. Og det blev der.

Til en særdeles tiltrængt opretning af skolernes udearealer og anlæg blev der bevilliget et stort millionbeløb, der dog viste sig at blive disponeret og eksekveret med blandet succes. Nogle detailprojekter fungerer efter hensigten på kommunens skoler, andre har en noget mere tvivlsom værdi – og enkelte anlæg har vist sig helt uanvendelige. Et eksempel på sidstnævnte finder man på Nordstrandskolen. Her blev der blandt andet investeret et millionbeløb, der også omfattede anlæg af to beach-volleybaner samt et stort rutsjebaneanlæg. 

Beach-volleybanerne viste sig at holde et par måneder, inden nettene blev beskadiget, og siden er der ikke prioriteret midler til reparation og genopsætning af nettene. I dag fungerer de dyrt anlagte volleybaner som sandkasse for den nærliggende børneinstitution. 

Meget værre et det dog gået for det store rutsjebaneanlæg. De fire lange og dobbelt-bredde, rustfri rutsjebaner, placeret i et dyrt anlagt »fundament« viste sig meget hurtigt at være uanvendelige i brug for skolens- og institutionernes elever. Banerne er åbenlyst anlagt og dimensioneret forkert, og det omkringliggende anlæg er dysfunktionelt.

Her kunne man have håbet, at »kommunen« undervejs i den lange bygge- og anlægsperiode havde fulgt op på de eksterne entreprenørers gøren og laden for skatteborgernes penge. Men det synes ikke at være tilfældet.

I 2018 blev det store rutsjebaneanlæg meldt færdigt og klar til indvielse. Og borgmesteren var som altid klar med den gyldne saks. Iført blankpoleret kæde og flankeret af sin nære politisk allierede kollega, Kim Dupont, samt Lisbeth Dam Larsen fra skoleudvalget, skoleledelsen, eleverne og »den samlede lokalpresse«, erklærede borgmesteren det store rutsjebaneanlæg på Nordstrandskolen for åbent. Men siden da har anlægget stort set været lukket. I dag henligger det som en uanvendelig tilgroet ruin til minde om bristede drømme og projekter ramt af virkeligheden.

Med venlig hilsen
Svend Mathiasen

 

Vi har modtaget: Økonomiaftale

Borgmester Kenneth Gøtterrup (C) kommer i dette debatindlæg med en foreløbelig redegørelse for den aftale Regeringen og KL har...

Vi har modtaget: Status på kystsikring

Borgmester Kenneth Gøtterup (C) giver i dette læserindlæg en opdatering på, hvor Dragør er med kystsikringsprojektet.

Vi har modtaget: Kulturhus Dragør – stop

Bent Mütze og Kurt Hansen har på vegne af den tidligere arbejdsgruppe Kulturhus Dragør indsendt et debatindlæg om...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk