Lisa Johansen er daglig leder af Store Magleby Blomster. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Lisa Johansen er daglig leder af Store Magleby Blomster. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Fokus på en virksomhed i Dragør:

Store Magleby Blomster

Store Magleby Blomster leverer blomster til enhver lejlighed. Kvalitet, passion og indlevelse er nøgleord for forretningen, der får leveret afskårne blomster direkte fra Holland

Af Birgit Buddegård

Blomster er en del af familiens dna, fortæller Lisa Johansen, der sammen med sin bror Christian Johansen og Marcel de Wit er indehavere af Store Magleby Blomster, som de overtog i april 2018.

Lisa Johansen er daglig leder af forretningen, der har tre faste medarbejdere plus en elev. Hertil kommer fem ungarbejdere, der hjælper til i den altid travle hverdag.

Lisa Johansen og hendes bror er tredje generation i branchen, og Lisa Johansen har selv 26 års erfaring i blomsternes verden. Hun er uddannet blomsterdekoratør, og hun og broderen er ud af Amager Planteland-familien, så kendskabet til blomster stikker dybt. 

Marcel de Wit er hollænder og har i mange år været hovedleverandør af afskårne blomster til forretningen – også under den tidligere ejer, Anni Berger, der faktisk var en af hans første kunder.

»Hans navn står for den bedste kvalitet af blomster,« fortæller Lisa Johansen.

Marcel de Wits store lastbil holder uden for forretningen, da Dragør Nyt er på besøg, og han og en hjælper bærer blomster ind i store mængder.

Lisa Johansen fortæller, at han køber blomsterne på auktion i Holland – de er derfor helt nyplukkede, når de lander hos Store Magleby Blomster. De har ikke været en tur over torvet og har ikke været udsat for temperaturskift – de har derfor lang holdbarhed.

Butikken summer af aktivitet. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Butikken summer af aktivitet. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Lastbilen tømmes for friske blomster fra Holland. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Lastbilen tømmes for friske blomster fra Holland. Foto: Hans Jacob Sørensen.

»Power« på farverne

Blomster er en passion for Lisa Johansen, der nyder arbejdet med at leve sig ind i kundernes ønsker og behov.

Forretningen har mange stamkunder, men Lisa Johansen hviler ikke på laurbærrene, men følger med og udvikler hele tiden forretningen, så kunderne altid finder det ypperste inden for blomster. For der er også mode i blomster, fortæller hun. Lige nu er der »power« på farverne, siger hun – mens det for år tilbage var de mere afdæmpede. Men mode eller ej, hun sætter en ære i at skabe en buket, der passer til modtageren.

Brudebuketter i dag skal være lidt »vildt,« fortæller Lisa Johansen – lidt bohemeagtigt. Og det er jo en glæde, når en ung, vordende brud kommer og fortæller, at storesøsterens brudebuket var fra Store Magleby Blomster – og det vil hun også have.

Til mor og barn-buketter kan man få vedhæftet et par af »Lykkens galocher«, som en dame strikker til forretningen. Det er populært.

Netop nu er butikken fyldt med små studenterhuer på pinde, der kan sættes i buketterne til de studenter, der snart springer ud i friheden fra eksamensbordene – og der er hjerter til mors dag, så dagen kan blive fejret med manér.

Lisa Johansen lægger vægt på detaljen, og derfor er forretningen leveringsdygtig i bånd i alle farver – og naturligvis også sølv- og guldbånd, så alle mærkedage kan bliver markeret.

Middelhavsplanter og evighedsbuketter

Sommerblomster til udplantning indtager pladsen uden for forretningen, og Store Magleby Blomster har også et stort udvalg af citron- og oliventræer, der er meget populære til drivhuse og udestuer.

Går man om bag om det store salgslokale, finder man et charmerende drivhus med stueplanter.

»The jungleroom,« fortæller Lisa Johansen, at de kalder det – og kunderne bliver da også mødt af et syn af overvældende frodighed.

Også tørrede blomster er på mode, og hos Store Magleby Blomster har de fået et rum for sig selv.

Pampas og andre evighedsblomster er meget populært i indretningen netop nu, oplyser Lisa Johansen.

Sorgbinderi

Store Magleby Blomster har i mange år været kendt for sit sorgbinderi – en tradition, der videreføres med empati og indlevelse af Lisa Johansen.

»Blomster er ikke bare blomster, men følelser og symboler,« fortæller hun og viser som eksempel et hjerte i røde roser påhæftet små muslinger til en kommende begravelse.

Hun viser hjertet til fotografen og fortæller historien med tilladelse fra enken. Ægteparret kaldte hinanden for musling – og det er symboliseret i båredekorationen.

Specialiteter og andet godt

Foruden blomster finder man i forretningen også flere specialiteter og gaveidéer, såsom chokolade og vin. Forskellige kort og balloner med tekst er også blandt sortimentet.

På hjemmesiden kan man bestille online, hvis man vil sende en hilsen – eller bestille til en hvilken som helst lejlighed fra bryllup til begravelse og ikke har mulighed for at møde op i forretningen.

Store Magleby Blomster summer af aktivitet selv på denne hverdag midt i ugen – og Lisa Johansen ser lige så velfornøjet ud, som den kat, hun tager i armene. Nougat hedder den, og det er hendes tro følgesvend i forretningen.

Den er god til at fange mus, men er ellers en stor kælepotte, der straks spotter, når en kunde får lyst til at stryge den over pelsen.

Nougat er god til at bringe sin ejers puls ned i en travl arbejdsdag. En arbejdsdag, der er så travl, at Anni og Kim Berger fortsat kommer og hjælper til.

»Vi kan ikke undvære dem,« smiler Lisa Johansen.

»The jungleroom«. Foto: Hans Jacob Sørensen.
»The jungleroom«. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Begravelseskrans udformet som et hjerte med muslinger. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Begravelseskrans udformet som et hjerte med muslinger. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Katten Nougat kan både fange mus og bringe sin ejers puls ned i en travl arbejdsdag. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Katten Nougat kan både fange mus og bringe sin ejers puls ned i en travl arbejdsdag. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk