Stillingen i københavnsserien ved Dragør Nyts deadline for denne artikel. Der spilles 24 runder.

Nyt fra Dragør Boldklub:

Tempofyldt kamp med direkte rødt kort

FA 2000 (2)–Dragør BK 3–3

Efter to nederlag i træk var det nødvendigt med point på udebane for at hænge på i toppen, men desværre blev det i en tempofyldt og til tider noget uskøn forestilling kun til det ene.

Dragør Boldklub (DB) lagde godt fra land og fik tilspillet sig to hjørnespark indenfor de første fire minutter. Men FA2000 (FA) pressede lige så meget på, så begge holds forsvar fik ikke mange minutters pause.

DB kom foran 1–0 efter 11 min. spil. Målscoreren var, i sin kun anden kamp for DB, Nicolai Nielsen. DB fik spillet sig frem i højre side af banen. Et indlæg blev sendt til modsatte side, hvor Frederik Frost spillede Nicolai Nielsen fri til en hovedstødsafslutning foran mål. FA-keeperen sprællede alt, hvad han kunne, men han forhindrede ikke scoringen.

Målet virkede som en rød klud på FA. De blå-hvide satte pres på DB’s forsvar. Anfører Jacob Holmegaard, Mikkel Merser, Jonathan Bligaard og Andreas Steffensen i DB’s bagkæde fik nok at se til. Andreas Steffensen, der havde været ude af holdet siden foråret, fik et rigtig flot comeback på holdet.

I minuttet efter scoringen måtte Anders Zachariassen lade sig udskifte med en lyskenskade. Ind kom Mathias Rahbek.

FA fik udlignet til 1–1 efter 21 min. Bolden blev spillet op i venstre side og videre ind i DB’s straffesparksfelt. DB-målmand Jonathan Gudmundsson forsøgte at angribe bolden, men der blev spillet på tværs til en fri FA-spiller, som med en kølig inderside kunne sætte bolden i mål.

Efter 31 min. missede DB efter fint spil af Frederik Frost en stor chance. Frost fik lagt bolden ind på midten, hvor Sebastian Sisso Christensen sparkede langt over både mål og hegn. FA fik målspark ud af den situation. Det blev optakt til en ny scoring. FA spillede hurtig bolden op i højresiden. Det afsluttende indlæg inde foran målet blev eksekveret med præcision ... 2–1.

I forbindelse med målet udtrykte DB’s assistenttræner, Ken Birkehøj List, det tørt: »Det er forskellen på effektivitet foran mål!«

I det 40. min. var det tæt på endnu en FA-scoring. DB-anfører, Jacob Holmegaard, kiksede en tæmning midt på egen banehalvdel. Det gav en gratis chance til FA, som Gudmundsson i DB-målet dog tog sig flot af.

Tempoet og målfesten i første halvleg var ikke slut. To minutter før pausen bragte Frederik Frost DB på 2–2. Et Merser-frispark blev sendt fra højre side diagonalt til Frost, der tæmmede bolden og sendte den i en blød bue over forsvar og målmand, som troede, bolden ville gå forbi forbi, og videre i mål. Igen en vanvittig scoring af Frost, som har øje for de umulige afslutninger.

Andreas Steffensen i aktion, mens Jacob Holmegaard og Jonathan Gudmundsson ser til.

Begyndelsen af 2. halvleg blev hård for DB. Der var kun spillet to min. da DB-målscorer Nicolai Nielsen blev præsenteret for dommerens røde kort. Der var delte meninger på de to trænerbænke: Hos FA mente man, at det var til direkte rødt – mens man på DB-bænken så »skuespil«. Kendsgerningen var vist en albue i ansigtet på FA-spilleren!

Kort før det røde kort var Mikkel Merser involveret i en situation, som kunne have givet gult til FA, men dommeren og hans linjevogter var ikke opmærksomme på situationen. Merser måtte desværre udgå med en ankelskade, som kan vise sig at være alvorlig. Merser blev erstattet af Rasmus Jensen.

Begge hold fortsatte det fremadrettede spil.

DB’s egen »koldfront« var flere gange i anden halvleg farlig i venstre side. Frost fik helt korrekt tilkendt et straffespark efter cirka 54 min. Frost blev sendt af sted ind i FA’s felt, hvor han blev tacklet ulovligt. Straffe! Frederik Glendorf eksekverede stensikkert og bragte DB foran 3–2!

Efter scoringen blev Glendorf skiftet ud og erstattet af Marcus Grevy.

FA kæmpede stadig for deres chance og satte DB’s forsvar på endnu flere prøver.

Frederik Frost, der sammen med Andreas Steffensen måske var DB’s bedste spillere i opgøret, blev midt i anden halvleg stemplet hårdt i en alt for voldsom tackling med højt løftet ben. Kampens dommer var kun ude med det gule kort til FA-spilleren. Voldsomheden i tacklingen var mere alvorlig, end den Nicolai Nielsen fik vist det røde kort for tidligere i kampen.

I det sidste kvarter havde begge hold muligheder for scoringer. Frost var en evig trussel for FA-forsvaret, der kun kunne stoppe ham med ulovlige tacklinger.

Mod slutningen af kampen kom FA alt for tæt på DB’s straffesparksfelt – og fik udlignet. Efter endnu et hurtigt løb op i højresiden blev bolden sendt ind på midten, hvor den blev headet direkte i mål uden chance for Gudmundsson i DB-målet.

Kampen sluttede 3–3. Måske et retfærdigt resultat – men igen et ærgerlige pointtab til DB.

Øvrige resultater

DB’s modstander i sidste uge, Hvidovre IF (2), tabte 0–1 til FB. Fremad Valby vandt hjemme over Sundby BK med resultatet 4–1. NB Bornholm tabte igen. Modstanderen Husum BK vandt kampen 1–3. Kastrup BK tabte 0–3 på hjemmebane til Vigerslev BK, og endelig vandt Bispebjerg BK det målrige opgør over HB med 6–4.