Vi har modtaget:

UNESCO verdensarv – ja tak

Den internationale konvention om verdensarv drejer sig om at optegne, benævne og beskytte steder, som har enestående betydning. Jeg bor i den gamle by og er vidne til, at Dragør Kommune ikke i tilstrækkelig grad fører tilsyn med, at Lokalplan 25, som dækker den gamle by, bliver overholdt. 

Mange husejere overholder ikke lokalplanen, hvorfor der i den grad er behov for, at der kommer en forstærket indsats for bevarelsen af den gamle by. Selvom en verdensarvsudpegning ikke stiller krav om, at der skal ske et løbende tilsyn med udviklingen af den gamle by, er jeg sikker på, at opmærksomheden for at beskytte vil blive øget. I værste fald kan UNESCO tage et udpeget område af kulturarvslisten, og det vil være flovt for Dragør Kommune.

Hvad betyder verdensarv

At tro, at Dragør bliver overrendt af turister, hvis vi bliver verdensarv, er nok lidt af en overdrivelse. Det er rigtigt, at Venedig bliver overrendt af turister, men det bliver Barcelona også, og Barcelona er ikke verdensarv.

Når jeg læser listen over verdensarvssteder i Europa, kan jeg se, at jeg har besøgt en del af dem – uden af vide, at de var verdensarvssteder. Jeg har modsat besøgt mange steder, som ikke er verdensarv. Man kan naturligvis ikke konkludere ud fra ens egne oplevelser – men jeg er ret sikker på, at min erfaring gælder rigtigt mange. Havde det ikke været for den aktuelle debat her i Dragør, tror jeg ikke, at ret mange af os havde kendskab til begrebet verdensarv.

Dragør er ikke Venedig. Og selvom vi ligger nær København, tror jeg ikke, at Dragør vil blive overrendt af turister, hvis vi bliver verdensarv. Vi bestemmer i høj grad selv, i hvilket omfang vi vil gøre reklame for byen, hvis vi bliver udpeget.

At der skulle komme karavaner af busser med gæster fra krydstogtsskibene, mener jeg også, er stærkt overdrevet. 

Vi vil fortsat være i konkurrence med København City, slottene i Nordsjælland samt Kronborg og Roskilde Domkirke, som begge er kulturarv – og mange andre seværdige steder. Uden at forklejne Dragør Landsby, som vi omtales i brochurerne på krydstogtsskibene, tror jeg nok, at de fleste som hidtil vil foretrække Hamlets Kronborg.

Udtalelser om, at turisterne ser ind ad vores vinduer, er forkert. Hvis der ikke er lys bag vinduerne, kan man om dagen kun se, hvad der står i vindueskarmen. I de 22 år, jeg har boet i Bjergerlav, har jeg kun en gang oplevet, at en person gik helt tæt på vinduet for at se ind.

Med venlig hilsen
Ulrik Ankerstjerne
Bjergerlav

Vi har modtaget: Den borgernære sundhed er vigtig

Erik Skovgaard Nielsen (V), kandidat til KV21 og formand for Venstre i Dragør, har indsendt et debatindlæg om sundhed....

Vi har modtaget: En holdbar kystsikring

Trine Søe (C), kandidat til KV21, har indsendt et debatindlæg om kystsikring. Læs mere

Vi har modtaget: Dragør er ikke til salg

Kim Dupont (V), kommunalbestyrelses­medlem, har indsendt et debatindlæg om Dragør Kommunes selvstændighed. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk