Høsten fejres i Store Magleby

Store Magleby Kirke og Amagermuseet inviterer på ­søndag til en dag fyldt med traditioner og aktiviteter
En lang række lokale vil igen i år deltage i smukke, historiske amagerdragter. Arkivfoto: TorbenStender.
En lang række lokale vil igen i år deltage i smukke, historiske amagerdragter. Arkivfoto: TorbenStender.

På søndag den 8. september fejres den årlige høstfest i Store Magleby med et program, der spænder fra gudstjeneste til museumsbesøg.

Som traditionen foreskriver, vil Store Magleby Kirke være smukt pyntet med blomster, korn og grøntsager, når høstgudstjenesten begynder kl. 10. Lokale borgere vil igen i år deltage iklædt de karakteristiske amagerdragter som en hyldest til de stolte traditioner, der lever videre.

For børnefamilier byder dagen på en særlig festlighed. Kl. 12 afholdes en børnehøstgudstjeneste, hvor børnene og deres familier kan deltage i en børnevenlig ceremoni.

Efter gudstjenesten vil kirken servere en frokost specielt tilpasset børnene, hvilket giver en god anledning til socialt samvær.

Oplevelser på museet

Efter aktiviteterne i kirken fortsætter fejringen på Amagermuseet, hvor deltagerne i børnegudstjenesten får gratis adgang.

Museet byder på mange oplevelser, herunder den årlige tradition »Dahliadage«, der i år kører fra fredag den 6. til søndag den 8. september. Amagermuseets gamle stuer er pyntet med smukke buketter af dahliaer, og i museumshaven kan man beundre et imponerende udvalg af dahlia-sorter.

Dagen byder også på omvisninger, hvor man kan lære om Julius Exners malerier fra Store Magleby, samt folkedans i sommerkøkkenet.

For de yngste vil der være en særlig oplevelse, når tøjkufferten åbnes, og gæsterne kan udforske de historiske amagerdragter helt tæt på.

Se i øvrige annoncerne på side 5 og 9 i Dragør Nyt nr. 36 for mere information.

Fik du læst?