Vi har modtaget:

En god budgetaftale

Bred opbakning sikrer fortsat styr på økonomien og serviceudvidelser i Dragør

Tirsdag den 10. september blev der indgået en budgetaftale mellem Venstre, Konservative, Socialdemokratiet og Moderaterne. Aftalen omfatter år to af den toårige budgetaftale, som blev indgået sidste år for 2024–2025, og der står dermed fortsat et solidt og bredt flertal på 11 ud af kommunalbestyrelsens 15 mandater bag – alene de to lokallister, Sydamagerlisten og Tværpolitisk Liste, har valgt ikke at være med.

Budgetaftalen indeholder udvidelser af den kommunale service og ikke nogen reelle besparelser i servicen. Den er dermed udtryk for det solide fundament, der blev lagt med den toårige aftale sidste år, og vi kan konstatere, at grundlaget fortsat holder, endda så der er plads til lidt flere serviceudgifter de kommende år.

Endvidere er vi meget tilfredse med, at der med budgetaftalen er fundet en god balance i de varige udvidelser af den kommunale service mellem hensynet til de ældre (plejehjem og hjemmepleje), børn- og ungeområdet samt yderligere ressourcer til Plan & Teknik især rettet mod arbejdet med lokalplaner. Det er med til at sikre et godt fundament under den kommunale service de kommende år.

Samtidig sikrer budgetaftalen også, at vi overholder kommunens økonomiske politik i relation til driftsbalancen og en fortsat styrkelse af kassebeholdningen. Også det er vigtigt i forhold til en fastholdelse af en god kommunal service fremadrettet.

Vi er i Venstre også meget tilfredse med, at budgetaftalen indebærer en fortsat markant nedbringelse af kommunens langfristede gæld de kommende år – en fortsættelse af udviklingen i de to foregående valgperioder med Venstre-borgmester i Dragør, hvor der skete en reduktion af den langfristede gæld med mere end 60 millioner kroner (fra 2014–2022).

Denne udvikling betyder også, at Dragør Kommune nu er i den bedre halvdel af landets kommuner i relation til kommunens gæld, samtidig med, at vi fortsat øger kommunens kasseholdning de kommende år. Det betyder også, at vi øger beredskabet til at finansiere de kommende store anlægsinvesteringer i relation til eksempelvis kystsikring, flere plejeboliger, implementering af varmeplanen og projekter på havnen.

Der er dermed alt i alt med denne budgetaftale god grund til at glæde sig over, at vi fortsætter den gode udvikling af Dragør Kommune de kommende år. Derfor vil vi i Venstre gerne kvittere for det gode samarbejde med de tre andre partier i denne aftale. Vi har ikke været enige om alt, men »alle partier har fået noget, og ingen har fået alt«, og sådan skal det være i en bred aftale på tværs af de forskelle, vi står for politisk.

Venstre har været med i samtlige budgetaftaler siden 2010, i alle årene med det synspunkt at brede aftaler er godt for Dragør Kommunes udvikling og med til at sikre en stabilitet i den kommunale service.

Med venlig hilsen
Helle Barth (V), gruppeformand og formand for Klima-, By- og Erhvervsudvalget,

Henrik Løwenheim Kjærsvold-Niclasen (V), formand for Børne-, Fritids- og Kulturudvalget,
samt Erik Skovgaard Nielsen, formand for Venstre i Dragør

Rent spin

Politisk stormvejr: Liste T’s angreb på borgmester åbner for ny debat om kritik og ansvar i Dragør.

Læs mere ...

Deltag i den lokale debat

Vi vil gerne høre din mening.

Har du en kommentar til et indlæg – eller noget helt andet på hjertet, som du vil dele med resten af lokalsamfundet, så send dit indlæg til Dragør Nyt på redaktion@dragoer-nyt.dk

Fik du læst?