Vi har modtaget:

Liste T vil gerne diskutere politik

Liste T søger åben politisk dialog med kritik af borgmesterens ageren

Den konservative byrådsgruppe har skrevet et opråb til liste T i Dragør Nyt den 11. september 2024. Det vil jeg gerne svare på som formand for liste T.

Opråbet beklager, at liste T har skrevet en række læserbreve under overskriften »Passer borgmesteren på Dragør«. De handler alle om politiske emner, hvor vi tydeligvis ikke mener, at borgmesteren passer på vores kommune. Vi har eksempelvis skrevet om den økonomiske trussel, som Dragør-modellen (den økonomiske styringsmodel) udgør for vores skoler. Vi har skrevet om Mileways uspiselige projekt på erhvervsområdet på Nord, som flertallet stadig holder en kattelem åben for. Vi har skrevet om vores manglende opfyldelse af minimumsnormeringerne i vores daginstitutioner – og meget mere. Alt sammen væsentlige politiske emner, som nok kan være nogle overvejelser og en diskussion værd.

Men disse indlæg har ikke givet anledning til en åben politisk drøftelse i Dragør Nyt eller på de sociale medier. Der har været rungende tavshed fra borgmesteren og fra den konservative byrådsgruppe – indtil nu, hvor der lyder et forurettet suk over tonen i læserbrevene. Et postulat om en »enøjet, personlig hetz« mod borgmesteren.

Sådan ser vi overhovedet ikke på det. En borgmester har stor magt. Han sætter dagsordenen og lægger linjen i alle politiske spørgsmål. Derfor henvender vi os til borgmesteren og ikke til de menige byrådsmedlemmer. Men vi tager gerne en debat, også med byrådsmedlemmerne. Det er bare vigtigt for os, at debatten fokuserer på politik og vores kommunes udvikling.

De konservative byrødder skriver: »Hos De Konservative debatterer vi med stor entusiasme Dragørs fremtid, og vi vil gerne tilbage til det, som er vores udgangspunkt: nemlig at alle vil kommunen det allerbedste og træffer beslutninger ud fra, hvad de hver især mener er bedst for borgerne.« Det tror jeg, at alle grupper i kommunalbestyrelsen kan skrive under på. Men det siger jo intet om den politik, man vil føre. Det er godt at vide, at der debatteres med stor entusiasme i den konservative gruppe, men så længe I ikke vil diskutere politik i det offentlige rum, er der jo ikke andre end jer selv, der bliver klogere.

I stedet for at skrive om tonen i debatten – uden i øvrigt at eksemplificere den – ville det være nyttigt, hvis den konservative byrådsgruppe ville diskutere politik. Det er det, som liste T lægger op til i vores læserbreve.

Venlig hilsen
Kristine Bak
Formand for liste T

Rent spin

Politisk stormvejr: Liste T’s angreb på borgmester åbner for ny debat om kritik og ansvar i Dragør.

Læs mere ...

Deltag i den lokale debat

Vi vil gerne høre din mening.

Har du en kommentar til et indlæg – eller noget helt andet på hjertet, som du vil dele med resten af lokalsamfundet, så send dit indlæg til Dragør Nyt på redaktion@dragoer-nyt.dk

Fik du læst?