Medlemmer af Lions Dragør vil på lørdag igen trodse kulden og samle donationer af mad ind til hjemløse i hovedstadsområdet. Arkivfoto.
Medlemmer af Lions Dragør vil på lørdag igen trodse kulden og samle donationer af mad ind til hjemløse i hovedstadsområdet. Arkivfoto.

Madindsamling til hjemløse

Her op til jul samler Lions Dragør traditionen tro mad ind. Det sker allerede på lørdag, den 11. december kl. 10.30–15.00, hvor løverne stiller op med indsamlingsvogne foran både føtex food i Dragør Centret, Netto på Møllevej og foran SuperBrugsen på Krudttårnsvej.

Når man køber ind til sit daglige forbrug, får man muligheden for at købe en (eller flere) ekstra madvarer med, som man efterfølgende kan donere til Lions. Når man forlader forretningen, lægges varen(e) blot i Lions indkøbsvogn – og man får et stort og hjerteligt tak med på vejen.

Lions Dragør samler også denne gang madvarer ind til tre steder: »Hugs and Food«, som ligger i Nansensgade i hjertet af København, »Mændenes Hjem« i Lille Istedgade og »Projekt UDENFOR«, som kører rundt i byen med måltider og andet, de kan hjælpe hjemløse med.

»Hugs and Food« er et værested for byens hjemløse og retter sig mod de allermest udsatte i samfundet, nemlig de hjemløse med psykiske lidelser, misbrug, dårlig fysisk tilstand og manglende netværk. »Hugs and Food« tilbyder et gratis måltid mad i alle hverdage og tilbereder hver dag cirka 50 måltider på et budget på cirka 1.000 kr. om dagen – det vil sige cirka 20 kr. pr. måltid.

»Mændenes hjem« laver daglig cirka 100 kuverter mad til deres brugerne og er altid glade for nogen, som vil støtte med donationer. Stedets madspektrum omfatter dansk mormormad og etnisk mad til deres udenlandske brugerne.

»Projekt UDENFOR« består af frivillige, som mandag til fredag og én lørdag om måneden bringer et måltid mad, en kop kaffe og andet praktisk, såsom tøj og soveposer, ud på gaden til hjemløse i København, som har svært ved at skaffe sig disse basale fornødenheder på anden vis. Dagens måltid tilberedes i projekt UDENFORs eget køkken i Ravnsborggade og køres ud i byen af to frivillige i en specialbygget varevogn. I tilberedningen af måltidet bliver der tænkt godt og grundigt over, at maden – ud over at smage godt – er mættende, varieret og indeholder de næringsstoffer, kroppen har brug for.

Ethvert tilskud af madvarer vil lette disse steders madbudget, og Lions Dragør håber med hjælp fra Dragørs borgere igen at kunne række stederne en hånd i deres arbejde.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk