Livet, som det blev levet i gamle dage, leves på Amagermuseet. Arkivfoto: TorbenStender.
Livet, som det blev levet i gamle dage, leves på Amagermuseet. Arkivfoto: TorbenStender.
Arkivfoto: TorbenStender.
Arkivfoto: TorbenStender.

Sommeraktiviteter på museet

Tirsdag den 12. juli begynder de underholdende og samtidig også lærerige sommerferieoplevelser på Amagermuseet, der i år sker under titlen »Amagerbonde for en dag«. Og helt frem til søndag den 31. juli vil de to gårde i Store Magleby emme af travlhed – for der er mange gøremål på landet i år 1900.

Stakkevis af pandekager skal bages, og vasketøjskurven er fyldt til randen af masser af snavset vasketøj, der trænger til en tur på vaskebrættet eller i vaskevuggen. Grøntsager skal graves op og vaskes, inden det »køres til torvs«, som man sagde i gamle dage, når hestevognen fyldt med de gode grøntsager fra Amager blev kørt ind til torvet i København. 

Hver dag vil sommerferieoplevelserne – der blandt meget mere også omfatter udstillinger om Amagers kultur, møde med og fodring af gårdens geder og kælegrise samt sjove opgaver, udstukket af museets værter – byde på særlige aktiviteter. For eksempel vil Pernille Stockfleth, onsdag den 13. juli, fortælle spændende og finurlige historier, mens Museum Amagers Salte- og Røgelaug, lørdag den 16. juli, vil byde på smagsprøver.

Se det fulde program på Amagermuseets hjemmeside: amagermuseet.dk

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk