Nyt fra Dragør Boldklub:

For mange spildte chancer

Boldklubben Frederiksholm Sydhavnen–Dragør Boldklub 2–2 

Torsdag den 8. september spillede Dragør Boldklubs førstehold (DB) mod Boldklubben Frederiksholm Sydhavnen (BFS) i serie 1. 

Kulissen var henlagt til bane 30 i Valby Idrætspark, hvor hård blæst og, som kampen skred frem, også regn satte sit præg. På trods af det triste vejr var flere af de mest trofaste DB-fans mødt op til kampen. Respekt for det!

Kampen var kun få sekunder gammel, da DB’s Kasper Walker rykkede ind i BFS-felt. Med en BFS-spiller hængende på ryggen forsøgte han at vriste sig fri, men målchancen blev forhindret af »rygsækken« – og dommeren vinkede afværgende ... hverken gult kort eller straffespark. 

Kort efter spillede DB sig gennem et overtag i angrebsspillet frem til tre hjørnespark. Målchancerne stod i kø, men spillerne udnyttede ikke tilbuddene. Det virkede som om, holdet manglede en »tank-centerforward«, som kunne afslutte de mange chancer, som de offensive på holdet producerede.

Efter 17 min. fik Kasper Walker og Julius Krüger skabt en stor mulighed foran BFS-felt, men Krügers afslutning gik forbi mål. 

Der ryddes op i forsvaret af (fra venstre) Lukas Søgaard, Tobias Oppermann, Kim Have, Jacob Holmegaard og Peter Ursin.
Der ryddes op i forsvaret af (fra venstre) Lukas Søgaard, Tobias Oppermann, Kim Have, Jacob Holmegaard og Peter Ursin.

Få min. senere var det Jonas Pedersen, der fik chancen. Igen blev det til en afslutning fra kanten af feltet, men bolden gik forbi venstre stolpe.

Som kampen skred frem, kom BFS tættere på DB-målet, og efter 26 min. var det tæt på at gå galt. Et indlæg bagfra blev headet på mål. DB-keeper Mads Glæsner måtte helt op i sit højre målhjørne og vippe bolden uden om målet.

DB fortsatte med at presse BFS ned på egen banehalvdel, og mulighederne kom i en tæt stime. Både Lukas Søgaard, Tobias Damkær og Julius Krüger havde muligheder – men enten var sidste aflevering upræcis, eller så blev der dømt offside.

DB skiftede første gang efter 38 min. Mathias Rahbek kom på banen i stedet for Damkær, og Jonas Pedersen gik ud for Sigurd Thomsen. 

Netop som DB efter 39 min. skulle til at forcere spillet, slog BFS overraskende til. Ud af det blå til scorede BFS til 1–0. I forbindelse med målet måtte DB-forsvaret nok klø sig selv i nakken og tænke over, hvorfor der ikke var blevet dækket op.

Næste kamp er mod Bispebjerg BK
lørdag d. 17. september kl. 14.00 i Lersøparken, Bispebjerg Bakke

HoldKampeMålscorePoint
1BK Viktoria518–1013
2Bispebjerg BK613–1313
3CSC510–912
4Kastrup BK619–1012
5Østerbro IF612–89
6PI Fodbold413–39
7Dragør BK411–97
8Rødovre 612–127
9FC Nyhavn68–125
10Frederiksholm Sydhavnen58–135
11BK Vestia511–154
12HB610–163
13Jægersborg BK43–91
14BK Hellas42–110

Stillingen i serie 1 efter DB’s første fire kampe.

Kort før første halvleg løb ud, blev Mathias Rahbek spillet frem til kanten af BFS-feltet. Rahbek blev resolut lagt ned og fik frispark, mens der var gult kort til synderen. Rahbek tog selv frisparket. Med stort overblik og frækhed lagde han en flad bold ind i feltet. Jacob Holme-gaard løb, men hoppede over bolden, der til sidst endte hos August Toudahl, som sendte bolden i nettet til 1–1. 

En super afslutning på første halvleg – selvom det var to mål for lidt.

BFS lagde frisk ud fra begyndelsen af anden halvleg og fik derved gjort det svært for DB at få gang i det fremadrettet spil. 

DB skiftede Walker ud efter 54 min. Ind kom Victor Dyhl. Kort efter blev Toudahl taget ud til fordel for Damkær. 

Kampen bølgede frem og tilbage. BFS spillede lange bolde frem. Enkelte gange skabte de uro i DB’s forsvar.

Efter cirka en times spil kom DB foran 2–1. Kim Have sendte bolden frem til Rahbek. Han så, at Lukas Søgaard var søgt med frem i angrebet. Søgaard fik bolden i fødderne og afsluttede direkte på den fremadstormende målmand. Søgaard opfangede selv returen, og med et enkelt træk prikkede han bolden i mål til 2–1.

Der gik kun seks min. før BFS fik udlignet til 2–2. Hjemmeholdet sendte endnu en lang bold frem. DB-forsvaret »hang«, og Mads Glæsner blev tvunget ud af sit mål for at forsvare. Glæsner snuppede første afslutning, men returbolden blev sat i mål.

BFS forsøgte at presse DB tilbage de sidste minutter, men DB holdt stand.

I kampen var der comeback til Peter Ursin efter en længere pause, og han gjorde en god figur som venstre back. I modsatte side var Tobias Oppermann på en svær opgave som højre back – men bestod.

Vi spillede en god kamp imod en god modstander. Mange af vores aftaler kommer i spil i begyndelsen af kampen, og det var fedt at se, hvor mange chancer vi kommer frem til, og hvordan vi virkelig kørte vores modstander over. I den periode skulle vi have været foran med to eller tre mål, lyder vurderingen fra trænerteamet, der består af Kim Damkær og Janus Krüger.

De to trænere ser på meget lyst på fremtiden på trods af de manglende mål.

BFS kommer bedre med i kampen ved at sparke lange bolde. Alligevel er vi meget tilfredse med vores indsats med bolden i begyndelsen af kampen – selvom vi selvfølgelig er meget skuffet over vores manglende mål. Der var flere rigtig gode indsatser i kampen, og flere spillere ramte et højt niveau. Det skal vi naturligvis arbejde videre med, slutter de to trænere. HR

DB-holdet, der fik uafgjort mod Frederiksholm Sydhavnen.
DB-holdet, der fik uafgjort mod Frederiksholm Sydhavnen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk