Man kan opleve Saara Hernes værker i Dragør Havnegalleri.
Man kan opleve Saara Hernes værker i Dragør Havnegalleri.

Kunstudstilling

Fredag den 14. april kl. 16–18 er der fernisering på Dragør Havnegalleris første soloudstilling i denne sæson. Det er kunstneren Saara Herne, der udstiller sine malerier fra fredag den 14. til torsdag den 20. april.

Saara Herne, der bor i Dragør, maler figurativ, abstrakte og ekspressionistiske værker. Det tema, hun oftest har beskæftiget sig med, er hende bekymring for naturen og klimaforandringer.

»Det er vigtigt for mig, at denne bekymring kommer til udtryk igennem mine malerier, enten ved at skildre menneskets rolle i klimaforandringerne – eller naturens forandring heraf,« lyder det fra Saara Herne.

Målet med værkerne er at få iagttageren til at tage stilling til klimaet, og føle sig tilknyttet og berørt af den natur, som nærer os, og som alle stammer fra. 

Saara Herne fortæller, at hun håber på at skabe opmærksomhed om emnet igennem malerierne, og at hun primært anses som klimakunstner.   

Det kunstneriske udtryk blev dog drastisk ændret, da Saara Herne fødte sit fjerde barn.

»Jeg blev pludselig ramt af en svær fødselsdepression og havde svært ved at overskue hverdagen,« siger Saara Herne, der forklarer, at selv simple ting blev uoverskuelige.

»Jeg kunne ikke sove i flere måneder – og havde enormt mange negative tanker omkring at føle mig som en dårlig mor,« fortsætter hun.

Noget af det terapeutiske arbejde bestod bl.a. i at male selvportrætter, som skildrer den svære og sårbare – og ikke altid idylliske – rolle som mor.

Saara Herne udstiller sine selvportrætter for at skildre de menneskelige op- og nedture i livet som forældre.

»Det er okay at være sårbar – også som mor til fire. Jeg er heldigvis kommet ovenpå igen og ønsker at bruge mit kunstneriske udtryk til at motivere, inspirere og hjælpe andre der har det svært,« slutter Saara Herne.

Dragør Havnegalleri, Strandlinien 17, har åbent hver dag fra kl. 13–18 i hele udstillingsperioden.

Gratis adgang – se annoncen på side 2.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk