Dispensation til værftshal godkendt

Kommunalbestyrelsen i Dragør Kommune valgte på deres seneste møde torsdag den 30. marts at godkende Dragør Baadeværfts ansøgning om dispensation i forbindelse med opførelse af en tredje værftshal på Dragør Havn.

Dragør Baadeværft har søgt om en gentagelse af den dispensation, de fik i forbindelse med byggeriet af de to første haller i 2019, hvor de fik tilladelse til at overskride den maksimale byggehøjde med 30 cm. 

Derudover søgte de om at få dispensation til at opføre hallen helt ud til delområdets afgrænsning mod vest og syd. 

Det var Dragør Kommunes forvaltnings vurdering, at der skulle gives dispensation, da ingen af de to forhold strider mod lokalplanens principper.

Dispensation

Under det politiske arbejde med udflytningen af Dragør Baadeværft har det længe været kendt, at værftet har haft ønske om at bygge en tredje værftshal. Det fremgår bl.a. af referatet fra By-, Erhvervs- og Planudvalgets møde (nu Klima-, By- og Erhvervsudvalget) tilbage i maj 2018, hvor man kan læse om bådeværftets planer om at bygge det nye værft i to etaper.

Dragør Baadeværft fik byggetilladelse i august 2018. Efter byggeriet var i gang, blev der søgt om dispensation fra lokalplan 70, da det ikke kunne lade sig gøre at få indpasset rytterlys på hallerne inden for den gældende maksimale bygningshøjde på 8,5 meter. Et enigt by-, erhvervs- og planudvalg gav på deres møde den 13. august 2019 dispensation til, at værftsbygningerne kunne bygges 30 cm højere end lokalplanens bestemmelser.

Politisk modstand

Det er ikke gået helt så let dispensationerne denne gang. De blev godt nok godkendt i Klima-, By- og Erhvervsudvalget onsdag den 8. marts af et flertal bestående af Socialdemokratiet, Konservative og Venstre (ACV). 

Men Sydamagerlisten og liste T ønskede ikke at imødekomme dispensation – hverken til overskridelse af maksimalhøjden eller placeringen af hallen. Begge lokallister stemte imod. 

Samtidigt begærede liste T, at sagen skulle behandles i kommunalbestyrelsen.

Uenigheden fortsatte på mødet i kommunalbestyrelsen torsdag den 30. marts. 

Her foreslog liste T, at forvaltningen og bygherren skulle gå i dialog med henblik på at mindske den sidste værftshals volumen, da man herigennem mente at bringe det samlede indtryk i harmoni med lokalplanen. 

Liste T blev bakket op af både Sydamagerlisten og løsgængeren Lisbeth Dam Larsen – men de fem stemmer rakte ikke, da de øvrige 10 kommunalbestyrelsesmedlemmer fra ACV stemte imod forslaget.

Samme ACV-flertal stemte efterfølgende for at give Dragør Baadeværft dispensation til begge forhold.

TM

Dragør Baadeværft har fået dispensation til placeringen af den nye hal samt at bygge i 8,8 meters højde. Foto: HAS.
Dragør Baadeværft har fået dispensation til placeringen af den nye hal samt at bygge i 8,8 meters højde. Foto: HAS.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk