Så fik Fin sin pris

En hyldest til en livslang sangskat: Fin Alfred Larsen modtager Viseprisen.

I 2022 blev Fin Alfred Larsen tildelt den nystiftede Viseprisen på Musik over Præstø Fjord-festivalen. Prisen blev uddelt af festivalen i samarbejde med Visens Venner Danmark.

På trods af at klapsalverne faldt og takketalen blev holdt for to år siden, modtog Fin først i lørdags den officielle anerkendelse i form af en statuette og et diplom. Det skete meget passende på samme festival, hvor han en gang var blevet hyldet. Ved denne lejlighed fik de seneste tre modtagere hver overrakt en stauette udformet som det musikalske symbol en »g-nøgle«.

Diplomet bærer inskriptionen: »For sit engagement i den levende sangtradition. Han mestrer såvel gårdsangerviser som folke- og protestsange.«

Fin Alfred bliver kaldt et levende leksikon inden for gårdsanger- og protestsangtraditionen, og han har haft en lang og indholdsrig musikalsk karriere.

Han begyndte sin musikerrejse som 10-årig med en banjo, han fik af sin mor. Siden da har han samlet et omfattende repertoire af sange og historier, som han deler med sit publikum.

I dag er Fin Alfred Larsen 85 år og stadig aktiv formidler af vores fornemme sangskat.

Fin Alfred Larsen fik lørdag den 3. august overragt statuetten og diplomet for Årets visepris 2022.
Fin Alfred Larsen fik lørdag den 3. august overragt statuetten og diplomet for Årets visepris 2022.

Fik du læst?