Foredrag om kommunesammenlægningen

Dragør Bibliotek inviterer til en aften med lokalhistoriker Dines Bogø.

Torsdag den 26. september kl. 19 gæster Dines Bogø Dragør Bibliotek, hvor han vil fortælle om kommunesammenlægningen i 1974 og dens lokale betydning.

I år fejrer Dragør Kommune sit 50-års-jubilæum. I 1974 blev de to sydligste kommuner på Amager, Store Magleby og Dragør, slået sammen – mere eller mindre frivilligt. Ifølge Dines Bogø var forholdet mellem de to daværende borgmestre mildt sagt anspændt.

Det var en tid præget af store forandringer – både på lokalt og personligt plan.

Dines Bogø vil i sit foredrag dykke ned i denne del af den fælles historie og give et indblik i de stærke følelser, der prægede tiden.

Hollænderhallen og andre lokale forandringer

Ud over indblik i det politiske landskab vil Dines Bogø også fortælle om, hvad der skete på det praktiske og kulturelle plan.

Han vil for eksempel berette om Store Maglebys borgmester – og senere borgmester for Dragør Kommune, – Albert Svendsen – manden, der stod for købet af de to tyske hangarer, som senere blev ombygget til idrætshaller. I dag er disse haller kendt som Hollænderhallen.

Dines Bogø vil underbygge sine historier med et væld af fotografier fra tiden omkring kommunesammenlægningen. Fotografierne skal blandt andet vise livet i de to forskellige lokalsamfund og de mange forandringer, som fulgte med sammenlægningen.

Dines Bogø er en velkendt skikkelse inden for lokalhistorien i Dragør. Han har i mange år arbejdet med byens historie og står bag flere bøger og artikler om emnet. I 1995 stiftede han desuden Dragør Lokalhistorisk Forening.

Entré. Billetter til foredraget sælges via bibliotekets hjemmeside.

Dines Bogø er klar med foredrag perioden omkring kommunesammenlægningen i 1974. Arkivfoto: TorbenStender.
Dines Bogø er klar med foredrag perioden omkring kommunesammenlægningen i 1974. Arkivfoto: TorbenStender.

Fik du læst?

Alkoholfri skolegang

Særligt arrangement for elever og forældre i udskolingen på Dragørs tre skoler – samt andre interesserede – afvikles på Drag­ør

Læs mere »