Causeri og generalforsamling

Der var fuldt program og fuldt hus, da Dragør Lokalhistoriske Forening tirsdag den 14. marts afholdt generalforsamling og fulgte op med et fordrag af den forhenværende biskop og præst i Dragør, Erik Norman Svendsen.

Erik Norman Svendsen gik på scenen, efter generalforsamlingen var afsluttet, og fortsatte sit causeri fra hans sidste besøg i Dragør Lokalhistoriske Forening i april sidste år.

Den forhenværende biskop fortalte, at det var en fornøjelse at komme tilbage til Dragør – og så begyndte hans underholdning med historier og anekdoter fra hans liv og virke.

Erik Norman Svendsen fortsætter sit causeri fra april sidste år. Foto: Ole Larsen.
Erik Norman Svendsen fortsætter sit causeri fra april sidste år. Foto: Ole Larsen.

Erik Norman Svendsen fortalte blandt andet om Tove Fergo, der var præst i Simon Peters Kirke på Amager, og som blev udnævnt som kirkeminister af Anders Fogh Rasmussen i november 2001.

Som formand for salmebogskommissionen var Erik Norman Svendsen involveret arbejdet med revision af Den danske salmebog i 2002. Den havde taget cirka 10 år. Tove Fergo var i begyndelsen af sin ministertid ikke helt enig med salmebogskommissionen – men alt fald på plads den sommer.

Erik Norman Svendsen berettede om nogle af de store øjeblikke fra hans virke i Vor Frue Kirke; 50-året for Danmarks befrielse, tsunamien i 2004, hvor mange danskere omkom, samt ikke mindst kronprinsparrets bryllup, der også med den store tv-dækning i både ind- og udland var noget helt særligt. Foruden alt dette kom Erik Norman også ind på store bededag og forholdet mellem stat og kirke.

Erik Norman Svendsen. Foto: Ole Larsen.
Erik Norman Svendsen. Foto: Ole Larsen.

Byvandring

Dragør Lokalhistoriske Forening holder fri i april. Lisbeth Møllers og Marchen Leths foredrag om amagerdragten, der skulle have fundet sted tirsdag den 25. april, er i den forbindelse blevet rykket til tirsdag den 9. maj.

Næste arrangement i Dragør Lokalhistoriske Forening er »Byvandring på Nordstranden«, med Dines Bogø som guide, søndag den 7. maj.

Foto: Ole Larsen.
Foto: Ole Larsen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk