Vi har modtaget:

Den Sorte Svane, COWI og Dragør

Den spændende dokumentarserie »Den Sorte Svane«, som for tiden kører på TV2, har også lidt Dragør afsmitning.

En af svindlerne med fakturafabrikkerne har en dom som deltager i den systematiske svindel, som gennem år fandt sted på Søvej i Søvang.Politiets brugte kodenavnet Operation Greed i forbindelse med opklaringen. Med svindlen mistede samfundet cirka 900 mio. kr.

Hvorfor har domstolen ikke udvist en sådan forbryder? Lige ude af fængsel er han atter i gang med svindel. Det bør man nok være socialdemokrat for at forstå.

I andet afsnit af »Den Sorte Svane« faldt der en interessant udtalelse fra Martin Odgaard, der indtil fornyelig var partner i ejendomsudviklingsselskabet 1927 Estate, der har base i Aarhus. Som ejendomsudvikler forklarede han, hvordan han fik i tusindvis af tons stærkt forurenet jord skjult og deponeret som rent muldjord, og derved scorede et millionbeløb.

Som forklaring nævnte han, at man bare brugte COWI, og at de skrev hvad som helst, som betaleren ønskede i deres rapporter. Bare deres regninger blev betalt.

Dragørs Kystsikring

Det gav mig lidt hævede øjenbryn.

Når Dragør skal vedtage kystsikringsplanen, så er det netop COWI, som har været kommunens rådgivningsfirma.

Det er deres rapporter, som danner grundlag for de mange millioner af kroner, som Dragør nu står til at skulle investere. Det er dem – vi skal stole på!

Er det en reel vurdering, de har leveret for Dragør, eller har andre haft indflydelse? Tja, hvem ved?

Står Martin Odgaards ord til troende?

Hans arbejdsgiver troede på det og hældte ham ud på hoved og røv samme dag – hvis du undskylder mit franske. Og COWI fulgte trop med flere medarbejdere.

Men er mon de fyrede COWI-medarbejdere bare toppen af isbjerget, eller er det grundlæggende COWIs forretningskoncept: Giv betaleren, hvad han ønsker?

Med venlig hilsen
Morten Dreyer
Dansk Folkeparti

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk