Dines Bogø.
Dines Bogø.

Dines Bogø hædres

Dragørs kendte forfatter, foredragsholder og historiker Dines Bogø er af foreningen Niels Ebbesens Venner indstillet til at modtage Niels Ebbesen Medaljen.

Medaljen uddeles for at give et klap på skulderen til personer, som har udvist særlig forsvarsvilje eller styrket dansk sammenhold og frihedsånd.

Det er to medlemmer af foreningen – og bærere af Niels Ebbesen Medaljen, der har indstillet Dines Bogø til medaljen for hans arbejde som privat historiker gennem årtier, hvor han med utrættelig research og talrige foredrag og artikler har sikret uvurderlige historier, billeder, fakta samt detaljer fra besættelsen, som ingen andre har tænkt på at gøre.

I motiveringen fremgår det også, at hvis man beskæftiger sig med besættelsestiden, vil man næsten altid ende hos Dines Bogø – blot for at opdage, at han allerede har undersøgt emnet til bunds og fundet ukendte ting – ofte gennem pårørende.

»Vi anser ham (Dines Bogø, red.) som noget så sjældent som en enmandshær, der i fredstid har sikret, at historien holdes faktuelt i live, som ingen andre har formået. I betragtning af at han ikke er ansat på et universitet, men helt og holdent optræder som privat efterforsker, forfatter, historiker og rådgiver, anser vi ham som en oplagt kandidat til Niels Ebbesen Medaljen,« afsluttes motiveringen.

Det er endnu ikke besluttet hvor eller hvornår, Dines Bogø skal modtage medaljen.

Niels Ebbesen Medaljen.
Niels Ebbesen Medaljen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk