Til Dragør Kulturnat spåede biografforeningen om biografens fremtid. Arkivfoto: TorbenStender.
Til Dragør Kulturnat spåede biografforeningen om biografens fremtid. Arkivfoto: TorbenStender.

Dragør Bio lukker

Den nuværende Dragør Bio viser sin sidste film 30. april 2023. Det er netop blevet besluttet på et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Dragør Biografforening. 

Biografen er ikke længere tidssvarende, og standen er for ringe til, at man kan fortsætte i den nuværende bygning, forklarer foreningens formand, Mette Jansen, som uddyber: »I løbet af de sidste måneder har vi for eksempel måttet fjerne stole, der ikke længere kan holde til gæsterne. I det hele taget er biografen i så ringe forfatning, at vi ikke ser en renovering som en mulighed i de nuværende rammer. Det vil være for dyrt, og pladsen er ikke til det. Om få år vil det ganske enkelt ikke være forsvarligt at invitere byens borgere i biografen i den nuværende bygning.« 

Et håb om nye muligheder

Selv om biografen lukker, vil biografforeningen, i håbet om, at der vil vise sig en mulighed for at bygge en biograf et andet sted i byen, dog fortsætte.

»Lukningen har været en virkelig svær beslutning, for vi oprettede jo netop biografforeningen for at sikre, at Dragør har en egen, lokal biograf. Det er måske naivt, men det er vigtigt for os og for kommende generationer. Derfor vil vi gå langt for at skabe et sted, hvor hele byen kan nyde film og andre kulturelle tilbud,« fortæller Mette Jansen.

Medlemmerne af biografforeningen er ikke selv i tvivl om, at det har betydet meget for Dragør at have sin egen biograf – og at det også stadig gør det.

»Vi mener stadig, at en biograf er vigtig for byen – for byens ældre, der ikke kan tage en længere rejse ind til byen, og for byens yngste, der selv cykler til biografen og mødes med deres venner. Det gør de til vores almindelige børnefilmsforestillinger, men i høj grad også til børnefilmklub og til Med skolen i biografen-forestillinger. Og såmænd også for alle andre, der kan lide at se de nyeste film i biografens mørke,« siger Mette Jansen.

Med henblik på fortsat at have en biograf i Dragør arbejdede bestyrelsen for Drag-ør Biografforening sammen med en række andre lokale foreninger gennem to år på at skabe et kulturhus på havnen – et kulturhus stort nok til også at rumme en ny biograf.

Tanken var, at kulturhuset kunne bygges på den grund, hvor der tidligere blev drevet bådeværft. Efter politiske beslutninger om anvendelsen af grunden i foråret er dette ikke længere aktuelt.

Uvis fremtid

Biografforeningen fortæller, at de nuværende ejere af biografen er kede af beslutningen om at lukke Dragør Bio. Hvad der fremover skal ske med biografbygningen på Jan Timanns Plads, står således indtil videre hen i det uvisse.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk