Christian Hansen (th.) var med på de royales karrettur gennem Store Magleby ved besøget i maj. Arkivfoto: TorbenStender.
Christian Hansen (th.) var med på de royales karrettur gennem Store Magleby ved besøget i maj. Arkivfoto: TorbenStender.

Dragør Borgerforening

På Dragør Borgerforenings næste mandagsmøde, mandag den 13. februar kl. 19, er emnet fastelavnstraditionerne i Store Magleby og Dragør.

Christian Hansen, der er aktiv i rytter Dragør Fastelavnsforening og medlem af Vennekredsen i Store Magleby, samt tøndedronningen i Dragør Fastelavnsforening, Iben Hagedorn, vil under mødet fortælle om alt det, som er med til at gøre fastelavn i Dragør til noget særligt.

Der vil blandt andet være oplysning om traditioner, fastelavnsforeninger, det omfattende arbejde, som ligger forud og selvfølgelig om det på selve dagen, rytterens påklædning, hestens snekketøj, sadelmagerens og smedens vigtige roller samt om de særlige krav til hest og rytter.

Christian Hansen er en rigtig hestemand. Han er fanebærer ved søndagens ridt og bestyrelsesmedlem i Dragør Fastelavnsforening, og også hans arbejdsliv er præget af heste. Han har været alt fra gardehusar til beslagsmed og har i dag sin gang i de kongelige stalde.

Iben Hagedorn, der syr snekketøj til hestene, vil fortælle om tilblivelsen og vise processerne af det enorme arbejde, sin private fastelavnssamling samt en original tønde og nogle stokke.

Aftenen indeholder også fortælling om punchen og muligheden for at smage på den.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk