Med en lang række af flotte resultater er Rasmus Ladefoged udtaget til både europa- og verdensmesterskaberne.
Med en lang række af flotte resultater er Rasmus Ladefoged udtaget til både europa- og verdensmesterskaberne.

Dragørfægter med fornemme præstationer

Rasmus Ladefoged kvalificerer sig til kårdefægtning ved både europa- og -verdensmesterskaberne i kategorien kadet

Den 16-årige Rasmus Lade-fogeds præstation har i sæsonen været virkelig bemærkelsesværdig. Den talentfulde fægter fra Dragør vandt i november måned sidste år guldmedaljer både individuelt og for hold ved danmarksmesterskaberne i fægtning. 

Fægtesport er en af verdens hurtigste sportsgrene. I mange tilfælde så hurtig, at øjet ikke kan følge med. Det sætter høje krav til hurtighed, teknik og reaktionsevne. 

Sporten er delt i tre våbenklasser: Fleuret, kårde og sabel. Rasmus Ladefoged fægter med kårde, som med sine 90 cm er det tungeste – og dermed også det langsomste – af de tre våben. 

På spidsen af kården sidder en lille fjederkontakt, der registerer træffere. Kårdens fjederkontakt skal registrere træffet til at være sket med et tryk på 750 g for at sætte et »touché«. 

Kården er det våben, der kommer tættest på de oprindelige duelvåben både af udseende og af måden at fægte på. Der er ingen angrebsret. Det vil sige, at den, der rammer først, får point. Derfor kan begge fægtere også – modsat på fleuret – få point samtidigt. 

I modsætning til de to andre våben kan man med kården træffe sin modstander overalt på kroppen. 

Fægteren, der først når fem touchéer, vinder kampen.

Mesterskabskvalifikationer

Gennem de sidste syv måneder har Rasmus Lade-foged deltaget i en række Cadet Circuit Fægte-stævner rundt om i Europa. 

Resultaterne herfra har bragt Rasmus Ladefoged øverst på den danske rangliste for kadet (U/17) – og med 30 point ses han i dag som nummer 75 på verdensranglisten. Til sammenligning finder man den næstbedste dansker på listen som nummer 216, med ni point.

Nu får den unge, lokale fægter altså muligheden for at vise sit talent, når han blandt de allerbedste skal repræsentere Danmark i alderskategorien kadet ved europamesterskaberne, som begynder i Napoli den 22. februar. 

I skrivende stund er det sat navn på 96 deltagere – heraf er de 45 fægtere placeret over Rasmus Ladefoged på verdensranglisten. Blandt konkurrenterne er nummer to på verdensranglisten; tyskeren Ole Petersen – så der kommer kamp til stregen.

Rasmus Ladefoged er også udtaget til verdensmesterskaberne, der i perioden fra den 12. til den 20. april afvikles i Saudi Arabien.

Touché – Rasmus Ladefoged (tv.) træffer sin modstander.
Touché – Rasmus Ladefoged (tv.) træffer sin modstander.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk