Elbusser på linje 35

I søndags, den 15. oktober, kom der 83 nye elbusser på gaderne. De nye busser blev fordelt på 11 buslinjer i seks kommuner i Region Hovedstaden, og fem af dem vil fremover betjene linje 35, der blandt andet kører i Dragør Kommune. 

Det er busselskabet Umove, der som vinder af Movias udbud af busdriften fremover skal til at stå for driften på linje 35. 

Dragør Kommune oplyser, at den med omstillingen til elbusser på linje 35 er med til at tage et skridt på vejen mod en grønnere offentlig transport.

Der køres med nye elbusser på linje 35. Foto: TorbenStender.
Der køres med nye elbusser på linje 35. Foto: TorbenStender.

Mindre udledning

Kørslen med de nye eldrevne Yutong E12-busser sker emissionsfrit – der vil altså hverken være lokal udledning af CO2 eller luftforurening fra busserne. Og da elmotorer samtidig også støjer mindre, vil selve køreoplevelsen blive mere behagelig for både kunder og chauffører.

Ifølge kommunens opgørelse på baggrund af køreplanstimer med de nye elbusser på vejen er 43% af busdriften i Dragør Kommune nu eldrevet. Det skulle svare til, at elbusserne på linje 35 giver Dragør Kommune en samlet årlig CO2-besparelse på 130 ton, hvorved kommunen sammen med Movia vil bidrage til at indfri målsætningen om en national CO2-reduktion på 70% inden 2030.

MAAS

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk