Nyt fra Dragør Boldklub:

En påsketur i skærsilden

Tre kampe, tre nederlag – en hård start på foråret for DB

Påsken bød på tre kampe over ni dage for Dragør Boldklub – og det var en temmelig barsk omgang at komme igennem. Trods blandt andet to hjemmekampe lykkedes det ikke at få point på kontoen, og det spidser efterhånden til i bunden af københavnsserien.

DB kæmper mod overmagten – BK Skjold .

Borte med blæsten – DB–Kastrup BK 0–2

Dragørs første hjemmekamp i københavnsserien dette forår var lokalopgøret mod »arvefjenden« fra Kastrup. På grund af nedbør i dagene op til kampen var den for at skåne græsbanen flyttet ud på kunstgræsbanen. Men med en hård vind på langs ad banen var vejret absolut ikke til at spille bold i. Nuvel forholdene var ens for begge hold – i mod-/medvind i en halvleg hver. På trods af blæsten var der alligevel mødt cirka 100 tilskuere op, og nok de fleste fra Kastrup.

Kastrup startede kampen med vinden i ryggen, og dette udnyttede de fra start til at presse DB helt tilbage i eget felt. DB havde meget svært ved at spille bolden op på den anden side af midterlinjen. Kastrupperne var klart bedst på bolden i første halvleg.

Kastrups første chance faldt efter cirka 23 min. Bolden blev spillet ind i DB’s målfelt, og med en skarp direkte afslutning så man bolden i mål. Men DB’s målmand, Mads Glæsner, hev en refleksredning op af posen, og dirigerede bolden til hjørnespark. Flot spil af Glæsner. Hjørnesparket »gik« langt, og Glæsner og en Kastrup-spiller jagtede begge bolden ud af feltet i DB’s venstre side. Glæsner lavede frispark uden for feltet – med Kastrup-protester som opfølgning. Frisparket fik Kastrup dog ikke noget ud af.

Mads Glæsner i aktion mod Kastrup BK.

DB’s første scoringsmulighed faldt efter cirka 27 min. Marcus Alsig Braager blev sendt af sted i højre side og trak ind i Kastrups målfelt. Afslutningen strøg forbi mål og det lange hjørne. Få minutter efter kom Kastrup på 1–0 efter vedvarende pres på DB-målet. Blot to minutter efter blev Alsig igen sendt af sted, af Sebastian Robrahn, alene, men afslutningen var en kopi af den første mulighed – forbi det lange hjørne.

DB kom ud til anden halvleg med vinden i ryggen. Det tog lidt tid at vænne sig til – og det udnyttede Kastrup til at bringe sig foran 2–0, efter 56 min. Kastrup erobrede bolden på midten og spillede sig op i højre side – og med et klassisk indlæg til midten scorede de som afslutning på det angreb.

DB indskiftede første gang efter cirka 59 min. Marcus Alsig Braager blev erstattet af Jonathan Gudmundsson. To minutter efter blev DB en mand færre, da Nikolaj Strandby fik et gult kort efter en tackling, som, dommeren mente, var ureglementeret. Det kan diskuteres! I samme minut kom Christian Lundorff på banen som erstatning for Anders Zachariassen.

Som anden halvleg skred frem, kom DB længere frem på banen og fik en del hjørnespark, som desværre ikke fik fuldt udbytte. DB måtte igen ty til indskiftning efter cirka 73 min. Andreas Steffensen trak sig med en forstrækning i baglåret, ind kom Marcus Alsig. Minuttet efter kom Rasmus Jensen på banen, som erstatning for debutant Victor Rytter Hansen.

DB fik et hav af hjørnespark i sidste del af anden halvleg, men desværre var der ikke gevinst på nogen af dem. Christian Lundorff var tættest på et par gange, på hovedstød, men Kastrup holdt målet rent og tog de tre point med hjem.

Træner Claus Oemig erkendte efter kampen, at Kastrup var bedre, og at DB haltede noget efter. Men, lød en af forklaringerne, DB spiller med et næsten nyt hold. Blandt de etablerede spillere er der mange med skader, og det gør det svært at stille samme hold hver gang. Det samme skete i træningskampene – ny kamp, nyt hold.

Op ad bakke – Bispebjerg BK–DB 4–0

Skærtorsdag spillede DB tredje runde i københavnsserien dette forår. Denne gang på udebane – på Genforeningspladsen i Nordvest-kvarteret. Det er normalt ikke Bispebjerg BK’s hjemmebane, men formentlig umuliggjorde forholdene på egen bane fornuftigt boldspil.

Det skulle have været den kamp, der rettede op på humøret hos DB – og skaffede point på kontoen. I stedet for blev det Bispebjerg, der løb med sejren – på hele 4–0 – og de tre point, som bragte dem op i tabellen og foran DB, som i samme omgang røg under nedrykningsstregen.

Bispebjerg blev hjulpet i gang med et selvmål efter 19 min., uheldigt sat ind af Rasmus Robrahn. Og 10 min. senere kom Bispebjerg på 2–0.

Kort før pausen skiftede DB Jacob Sørensen ind for Patrick Daniel Schertiger. Anden halvleg startede med endnu en indskiftning, hvor Lukas Søgaard kom på banen i stedet for Victor Rytter. Søgaard spillede sidst for DB tilbage i oktober 2020.

Et kvarter efter kom Rasmus Jensen ind, ud gik Nikolaj Strandby. Og midt i anden halvleg kom der yderligere der gang i svingdøren, hvor DB skiftede flere gange. Det hjalp dog ikke på måltavlen, – i stedet for kom Bispebjerg, foran 3–0 med 5 min. igen. Kort efter fik Rasmus Jensen et gult kort, og den medfølgende udvisning på 10 minutter udnyttede Bispebjerg til at score til slutresultatet 4–0.

Bund mod top – DB–BK Skjold 1–4

Anden påskedag var BK Skjold inviteret til Dragør. Da gæsten var rækkens suveræne tophold, betød det, at DB skulle være klar fra første fløjt.

Træner Claus Oemigs oplæg til spillerne før kampen lød således: »Kampen er gratis, vi har intet at tabe! Ingen forventer, at vi kan gøre noget ved dette Skjold-tophold! Så husk, som aftalt efter sidste kamp – mød op med attitude!«

Med på holdet var nye spillere fra DB’s egen ungdom i form af August Toudahl og Victor Dyhl. Og det så ud til, at spillerne havde taget opfordringen til sig – DB gjorde det fra start! Chokscoringen til 1–0 faldt allerede efter cirka 3 min. på et mål af Jonathan Gudmundsson! Den tidligere målmand, eller skal vi kalde ham »deltidsmålmand«, satte alt ind i en tæt nærkamp i Skjolds målfelt – og vandt duellen. En tidlig scoring, lige hvad vi i DB havde håbet på.

Jonathan Gudmundsson stod for DB’s enlige mål i påsken.

DB forsøgte at holde presset på Skjolds bane, men efter kun 12 min. måtte DB skifte Marcus Alsig Braager ud efter en tackling, som satte ham på bænken resten af kampen. Som erstatning kom Jacob Sørensen på banen.

Skjold fik spillet sig ind i kampen, og efter cirka 19 min. udlignede de til 1–1.

DB har kæmpet med skader i hele optakten til forårssæsonen. Patrick Sandby, som har været en af de spillere, der har været med stort set hele 2022, kom på banen efter 32 min. i stedet for Lucas Frederiksen. Sandby kom desværre alvorligt til skade i en tackling efter kun fem min. på banen og måtte køres på hospitalet. En ny, ung spiller blev sat ind til sin debut, Victor Dyhl.

Første halvleg bød på intens fight, men Skjold fik efterhånden overtaget og pressede DB i bund.

Der var kun spillet fem min. af anden halvleg, da Skjold bragte sig foran 1–2. Skjold lod efter pausen ikke DB komme frem på deres banehalvdel, og efter 56 min. stod den 1–3. For at sige det enkelt, så var Skjold det bedste hold på banen – og de afsluttede deres målfest efter cirka 79 min. på et straffespark, som nok kunne diskuteres. Men sparket blev det, med mål til følge, og resultatet på 1–4 og sejren til Skjold kan ikke diskuteres.

Som nævnt oven for er DB hårdt ramt af skader hos erfarne spillere. Det har været en opstart på foråret, der går stejlt op ad bakke, men forhåbentlig vender spillet og resultaterne snart til DB’s fordel.