Bennedicte Riis fortæller i borgerforeningens sal. Foto: TorbenStender.
Bennedicte Riis fortæller i borgerforeningens sal. Foto: TorbenStender.

Eventyrligt foredrag

Dragør Borgerforening slog mandag den 28. august dørene op for en oplevelse med den spektakulære personlighed Bennedicte Riis. 

Nogen vil måske sige, det var præsentation nok, og mange i den store forsamling kunne da også nikke genkendende til den berejste kvinde, som tidligere har været bosat i Dragør. 

Bennedicte Riis startede foredraget på sin helt egen og meget personlige måde med en sang, som hun selv akkompagnerede med sin guitar.

Stemningen i salen blev ikke mindre af hendes insisterende og farverige fortællemåde.

Gennem brug af sprogets mange facetter og en pragtfuld artikulation med latter, smil og overraskende udbrud fangede Bennedicte  Riis tilhørerne ind i et univers, der bestod af eventyr, fiction og selvoplevede dramaer.

Efter en fortælling om Karen Blixen og mændene – hendes far, Wilhelm Dinesen, der skrev under pseudonym Boganis, hendes mand Bror samt hendes elsker og elskede Dennis Finch Hatten fortalte Bennedicte Riis om indianernes fantastiske liv samt hendes egne oplevelser i Wisconsin og i de canadiske skove, om træhytten, som hun var med til at bygge, og om Joe Ackley – en efterkommer af Boganis. Og ja, alting var bare større derovre.

Desuden hørte deltagerne også den spændende beretning om genfundet af Boganis jagthytte under en filmoptagelse.

Udstilling og koncert

Borgerforeningens næste mandagsmøde finder sted den 11. september kl. 19, hvor der vil være både koncert og udstilling.

I anledning af Shu-bi-duas 50-års-jubilæum vil en række kunstværker skabt af den afdøde forsanger i Shu-bi-dua, Michael Bundesen blive udstillet i Beghuset.

Udstillingen vil indeholde en række helt særlige værker, der bærer genkendelige titler såsom: »Storken er en dejlig flyver«, »Dogshit in my garden«, »Jeg er fluen«, »Vuffelivov«, »Fed Rock« og »Tog op på Louisiana for at glo på lidt kunst« – naturligvis inspireret af de folkekære og finurlige sange, med hvilke gruppen gennem årtier har bidraget til den danske folkesjæl.

Kunsten bliver på denne aften akkompagneret af et herligt musikalsk genhør med en perlerække af de store hits, der, som Shu-bi-dua særlig fra midten af 70’erne til starten af 80’erne gjorde til hvermandseje landet over.

Musikken leveres af gruppen Shubiduo, der består af Carsten Rønnest samt Bosse Hall Christensen, der var med til at danne Shu-bi-dua sammen med Michael Bundesen og Michael Hardinger tilbage i 1973. Bosse Hall Christensen var manden bag gruppens gakkede tekstunivers og de herlige covers på de første mange albums.

Deltagergebyr. Se mere i annoncen på side 2.

Bennedicte Riis fortæller i borgerforeningens sal. Foto: TorbenStender.
Bennedicte Riis fortæller i borgerforeningens sal. Foto: TorbenStender.
Michael Bundesen arbejder med kunst.
Michael Bundesen arbejder med kunst.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk