Film i Dragør Bio

Bille August-filmen »Kysset« vises onsdag den 1. til lørdag den 4. marts kl. 20 samt søndag den 5. marts kl. 16.30. Filmen er en del af Biografklub Danmark. 

Tegnefilmen »Mumier på udebane« vises søndag den 5. marts kl. 14.

»The Banshees of Inisherin« vises mandag den 6. marts kl. 20, tirsdag den 7. marts kl. 14 (matiné) og igen kl. 20 samt onsdag den 8. og torsdag den 9. marts kl. 20.

»Kysset«.
»Kysset«.

Kysset

Danmark, 1913. Rygterne om en snarlig verdenskrig høres som et ekko op gennem Europa. 

Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. 

Det bliver en skæbnesvanger aften, da Anton Abildgaard bliver inviteret til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Han byder intetanende husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. 

Anton Abildgaard får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham. Medynk og stolthed gør dog, at Anton ikke kan være ærlig overfor hende, og i sine forsøg på at gøre det rigtige, graver han sig dybere ned i et uoverskueligt net af løfter og løgne. 

Imens rykker krigen med faste taktslag tættere på og truer med at besegle Anton og Ediths fælles skæbne for altid.

»Kysset« er en både storslået og intim skæbnefortælling om gode mennesker på afveje, et studie i kærlighedens sande væsen og selvopofrelsens kunst.

Med første verdenskrig som frygtindgydende bagtæppe foldes en dramatisk og usædvanlig kærlighedshistorie ud, der kredser om spørgsmålet:

Kan medlidenhed være ægte kærlighed?

Mumier på udebane

I en hemmelig by, som er en tro afspejling af det gamle Egypten fra Faraoernes tid, bor de tre mumier – en tidligere karet-racerstjerne, dennes yngre bror og en prinsesse – samt krokodille-kæledyret Croc. 

Da arkæologen Lord Carnaby i sine udgravninger finder mumiernes skat, får han samtidig uvidende åbnet porten imellem de to verdener. 

I et hæsblæsende, skørt og sjovt eventyr føres mumierne i deres jagt på at få deres skat tilbage til selveste London.

»Mumier på udebane«.
»Mumier på udebane«.
»The Banshees of Inisherin«.
»The Banshees of Inisherin«.

The Banshees of Inisherin

»The Banshees of Inisherin« finder sted på en lille irsk ø under den irske borgerkrig i 1923.

Her står de to livslange vennner, Pádraic og Colm, i en ubekvemt situation, da Colm fra den ene dag til den anden beslutter sig for, at han ikke længere ønsker at være venner med Pádraic.

Filmen har er nomineret til ikke mindre end ni Oscars – blandt andet for »Bedste film« og fire skuespillerpriser. Danske Mikkel E. G. Nielsen er også nomineret i kategorien »Bedste klipning«.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk