Film i Dragør Bio

The Whale« vises onsdag den 19. og torsdag den 20. april kl. 20.

Den danske film »Ustyrlig« vises fredag den 21. april kl. 20, søndag den 23. april kl. 18.30, mandag den 24. april kl. 20, tirsdag den 25. april kl. 14 (matiné) og igen kl. 20 samt onsdag den 26. april kl. 20.

»Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter« vises søndag den 23. april kl. 14.

OperaKino

På lørdag, den 22. april, kl. 11 byder Dragør Bio igen på OperaKino – og denne gang er det Christoph Willibald Glucks »Orphée et Eurydice«, der vises.

Danmarkspremiere

Torsdag den 27. april kl. 20 bliver Cannes-vinderen »Close« den sidste filmpremiere, inden i Dragør Bio lukker. Filmen, der er en del af Biografklub Danmark, fortsætter de følgende dage.

The Whale

Brendan Fraser spiller den svært overvægtige Charlie, en engelsklærer, hvis tid er ved at løbe ud og som er præget af ensomhed i et liv, hvor han ikke fysisk er i stand til at forlade sit hjem. 

Alt imens Charlie gør et sidste modigt forsøg på at forsone sig med sin opløste familie, må han med sit store hjerte og skarpe hoved konfrontere sine for længst begravede traumer og undertrykte kærlighed, der har forfulgt ham i årtier. 

Men »The Whale« byder på meget mere end bare mørke.

Filmen er et svævende karakterstudie af en mand, der kæmper med byrden af fortrydelse, faderskabets pligt og godheden selv. 

I sin kerne er »The Whale« en historie om transformation og transcendens – en mands odyssé ind i sig selv og ud af sin krop, en rejse gennem sorgens dyb mod muligheden for frelse. 

Gennem Charlie giver filmen os adgang til et liv, der sjældent bliver skildret med ømhed eller intelligens på det store lærred. 

Brendan Fraser, der vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle for rollen, hælder sig ind i kalejdoskopet af Charlies indre verden, alle dens modsætninger, længsler og frygt, med et blinkende, næsten drilsk vid. 

»The Whale«.
»The Whale«.
»Ustyrlig«.
»Ustyrlig«.

Ustyrlig

Året er 1933, og samfundet har meget bestemte forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. 

17-årige Maren er vild og uregerlig. Hun bliver derfor sendt på kvindeanstalten Sprogø for at blive tilpasset. 

Opholdet på Sprogø har dog den modsatte effekt på Maren, som får tændt en gnist i Sørine, der efter 6 år på anstalten ellers er blevet tilpasset tidens normer og anstaltens forventninger. 

Langsomt får de opbygget en fortrolighed og et venskab, der ender med at få konsekvenser for både Maren og Sørine.

Orphée et Eurydice

I OperaKino fortælles Orfeus og Eurydikes tragiske skæbne, der har haft betydelig indflydelse på europæisk kunst og operaens historie. 

Den tyske komponist Christoph Willibald Glucks mest populære opera, Orphée et Eurydice 1762, beretter om den berømte myte om Orfeus, den legendariske græske musiker og digter, der er sorg-ramt over sin kones, Eurydikes, alt for tidlige død. 

Produktionen, der vises denne dag, er Glucks omarbejdning, der skete 12 år efter, den originale tyske opera overgik til en fransksproget produktion med ballet.

I operaen, der er iscenesat af den anerkendte instruktør-koreograf John Neumeier og produceret i samarbejdet mellem Lyric Opera of Chicago, Los Angeles Opera og Staatsoper Hamburg og The Joffrey Ballet, smelter sang og dans sammen.

»Orphée et Eurydice«.
»Orphée et Eurydice«.
»Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter«.
»Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter«.

Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter

Maurice, en smart gadekat, har fundet på det perfekte pengetrick! Sammen med en fløjtespiller og en hær af kloge, talende rotter, kan han snyde de naive bymennesker til at give ham en masse penge.

Alt går godt og efter planen, lige indtil de ankommer til byen »Bad Blintz«, hvor der trods en angivelig rotteplage ikke er en eneste almindelig rotte at finde.

Sammen med pigen Malicia sætter de sig for at opklare mysteriet og finder hurtigt ud af, at der er noget ondt på spil.

»Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter« er baseret på bogen af samme navn skrevet af Terry Pratchett samt inspireret af Brødrene Grimms eventyr om »Rottefængeren fra Hameln«.

Close

»Close« fortæller historien om Léo og Rémis tætte venskab – i skolen og i blomstermarkerne, hvor de og forældrene plukker høsten hjem. 

Da skolekammeraterne skyder en kile ind i forholdet, får det fatale følger. 

Filmen er et billedskønt og ekstraordinær velspillet drama, der ikke vil efterlade nogen uberørte.

Lukas Dhonts storgribende drama modtog juryens Grand Prix i Cannes, hvor et panel af verdens førende kritikere kårede filmen som festivalens bedste. 

»Close«.
»Close«.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk