Film i Dragør Bio

»CODA« vises onsdag den 11. maj kl. 20.

»C’mon c’mon« vises torsdag den 12. og fredag den 13. maj kl. 20 samt søndag den 15. maj kl. 18.30.

Familiefilmen »Den magiske månerejse« vises søndag den 15. maj kl. 14. 

»I solsortens land« vises mandag den 16. maj kl. 20, tirsdag den 17. maj kl. 14 (matiné), igen samme dag og onsdag den 18. maj kl. 20.

Det britiske drama »Downton Abbey: En ny æra« vises fra torsdag den 19. maj, kl. 20. Filmen er en del af Biografklub Danmark.

»CODA«.
»CODA«.

CODA

Som CODA (Child of Deaf Adults) er Ruby Rossi den eneste person i hendes døve familie, der kan høre. Hendes dag starter tidlig morgen, hvor hun vågner for at tage ud og hjælpe familien med dagens fangst. Der foregår blandt andre sammen med hendes ældre bror, Leo, der, lige som begge Rubys forældre, er døv. 

Ekstremt hengiven til hendes tætstrikkede, blåkravede familieklan har Ruby brugt størstedelen af sit liv på at oversætte for sin familie. Her har hun især et meget stærkt behov for at beskytte og tage sig af hendes far (Frank) og mor (Jackie). 

På samme tid, med at Ruby bærer denne enorme byrde som tolk og samtidigt skal lære at navigere i udfordringerne ved at blive voksen, er der én ting, der giver hende ro – hun elsker at synge.

Ved årets Oscar-uddeling vandt CODA prisen som bedste film, mens Troy Kotsur vandt for Bedste mandlige birolle, og Siân Heder vandt i kategorien Bedste adapterede manuskript.

C’mon c’mon

Radiojournalisten, Johnny, og hans unge nevø knytter en tæt og særlig relation, da de uventet bliver tvunget til at være sammen og er nødt til få en dagligdag til at fungere. 

Filmen, der er instrueret af Mike Mills, er en rørende fortælling om forholdet mellem børn og voksne og om fortid og fremtid i en mere og mere uforudsigelig verden.

»C’mon c’mon«.
»C’mon c’mon«.
»Den magiske månerejse«.
»Den magiske månerejse«.

Den magiske månerejse

Drengen Peter tager på en magisk rejse mod månen for at redde sin lillesøster, Anne, der kidnappes af den ondskabsfulde Månemand. For at gøre ondt værre viser det sig, at Månemanden tilmed truer hele universet med sin månekanon!

En stor mundfuld for en ung dreng, men heldigvis møder Peter flere magiske venner på sin vej mod månen – heriblandt den søvnige Ole Lukøje og den talende bille, Hr. Zumzemann. 

Den umage gruppe er fast besluttet på at stoppe Månemanden og redde Anne. Deres rejse tager dem til eventyrlige verdener; Stjerne-engen og Natfeernes slot i skyerne.

»Den magiske månerejse«, der er baseret på et børneeventyr, byder med sjov for hele familien på et hjertevarmt budskab om at følge sine drømme.

I solsortens land

Fahrijes mand er forsvundet under krigen – og samtidig med sorgen kæmper familien økonomisk. 

Fahrije stabler et lille landbrug på benene, men i det stærkt konservative og patriarkalske lokalmiljø bliver der set ned på hendes ambitioner om at forsørge sig selv og sine børn. Hun beslutter derfor at – sammen med andre af byens efterladte kvinder – tage kampen op mod samfundets fordømmelse. 

»I solsortens land«, der er baseret på en virkelig Kosovo-kvindes liv, er en stærk og sand fortælling om sorg, sammenhold og retten til at skabe sit eget liv, fortalt i en medrivende Erin Brockovich-historie om én kvindes desperate, men utrættelige kamp mod systemet. 

Filmen var årets Oscar-bidrag fra Kosovo – og på Sundance-filmfestivalen vandt den som den første film nogensinde alle tre hovedpriser. 

»I solsortens land«.
»I solsortens land«.
»Downton Abbey: En ny æra«.
»Downton Abbey: En ny æra«.

Downton Abbey: En ny æra

Endelig er det historiske drama om familien Crawley og deres trofaste tjenerstab tilbage i biografen.

Arv og gæld mødes atter på det smukke Downton Abbey. For at skaffe penge til en meget tiltrængt reparation af slottets tag indvilger Lady Mary, som er blevet den styrende kraft, selv om hendes far, Lord Grantham, stadig er familiens overhoved, i at lade et filmhold bruge Downton Abbey som kulisse til et storslået drama. 

For at undgå al denne vulgaritet og for at undersøge, hvad der egentlig ligger bag, en vis Marquis de Montmirail efterladelse af sin fornemme villa i Sydfrankrig til enkegrevinden, drager Lord Grantham sammen med Lady Grantham og en stor del af familien til Frankrig, mens Lady Mary må holde skansen derhjemme. 

Mystikken om arven breder sig og får Lord Grantham til at tvivle på, hvem han egentlig er, mens Lady Grantham bliver tvunget til at betro ham en dyb hemmelighed. 

Hjemme på Downton Abbey vendes livet på hovedet, og ikke mindst tjenestefolkene er dybt betagede af filmverdenens glamour – en betagelse, der dog også får nogle hak i lakken, da stjernerne viser sig at være anderledes, end deres glitrende image – og da produktionen må stoppe midt i det hele, fordi stumfilm bliver umoderne, og en helt ny teknik skal introduceres.

Men hverken franskmænd eller filmfolk lader dog til at kunne ændre den gamle butler Mr. Carsons overbevisning om, at tingene var bedre i gamle dage.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk