Film i Dragør Bio

Dramaet »Helligdag« vises onsdag den 15. juni kl. 20.

Animationsfilmen »Bad guys – de er super barske« vises søndag den 18. juni kl. 14. 

Danmarkspremiere

Torsdag den 16. juni kl. 20 er der i Dragør Bio premiere på det norske komediedrama »Verdens værste menneske«. Filmen vises igen fredag den 17. juni kl. 20, søndag den 19. juni kl. 18.30, mandag den 20. juni kl. 20, tirsdag den 21. juni kl. 14 (matiné), igen samme dag samt onsdag den 22. juni kl. 20. Forestillingen er en del af Biografklub Danmark.

Lukkedage

Dragør Bio holder lukket på lørdag, den 18. juni, samt sankthansaften, onsdag den 23. juni.

»Helligdag«.
»Helligdag«.

Helligdag

En smuk forårsdag i 1924 kører ægteparret Niven til for-lovelsesfrokost for naboens søn, Paul og hans forlovede. 

Ingen ved, at Paul i syv år har haft et hemmeligt og hedt forhold til Niven-familiens unge tjenestepige, Jane. 

Inden brylluppet med en kvinde fra sin egen klasse, bruger Paul formiddagen på et sidste lidenskabeligt møde med Jane. De ved begge, at de aldrig kan mødes igen, og at deres tilværelser vil forandres, men Jane aner endnu ikke, hvordan netop denne ene dag skal få betydning for resten af hendes liv.

Bad guys – de er super barske

En gang tyv altid tyv, siger man. Og alligevel – muligvis ... et sted inderst inde er der måske noget godt i alle, hvis de bare får lov. 

Men hvem vil stole på den store, stygge ulv, hr. Ulv? Og hvem vil have den tvetungede slange inden for sine døre, svømme med en haj eller hoppe i floden med piranhaer – for slet ikke at tale om at blive venner med en stor behåret edderkop? 

Egentlig er der ikke noget at sige til, at disse »Bad Guys« rotter sig sammen og ender med at leve op til fordommene som verdens mest succesfulde forbrydere, for hvem ingen bank eller pengeskab er sikre. 

»Bad guys – de er super barske«.
»Bad guys – de er super barske«.

Men man skal aldrig sige aldrig. Stillet over for valget mellem fængsel og en forbedrende behandling under den personificerede godgørenhed professor Marmelades opsyn vælger de det sidste – i hvert fald indtil de kan slippe af sted med at vende tilbage til deres gode gamle, dårlige vaner. Og så er det lige, at hr. Ulv opdager, at det føles meget rart ikke at blive hadet af alle, men faktisk opleve accept.

Verdens værste menneske

Julie er tæt på de 30 år, og hendes liv er mildest talt et miserabelt rod. Flere af hendes talenter er gået til spilde, og hendes ældre kæreste, -Aksel, der er en succesfuld tegneserieforfatter, presser på, for at de skal stifte familie. 

En aften dumper hun ned i en fest og møder den unge og charmerende Eivind. Inden hun får set sig om, har hun slået op med Aksel og kastet sig ud i et nyt forhold i håb om at få et nyt perspektiv på sit liv. 

Julie kommer til at indse, at de vigtigste livsvalg måske allerede ligger bag hende.

Filmen modtog to Oscar-nomineringer og var – uden at vinde – med i dysten om Den Gyldne Palme på filmfestivalen i Cannes, hvor hovedrolleindehaver Renate Reinsve modtog hovedprisen som bedste kvindelige skuespiller.

»Verdens værste menneske«.
»Verdens værste menneske«.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk