Film i Dragør Bio

Det danske drama »Skyggen i mit øje« vises onsdag den 3. november kl. 20, torsdag den 4. november kl. 15, fredag den 5. og lørdag den 6. november kl. 20 samt søndag den 7. november kl. 16.30.

Det danske familiegys »Forsvundet til Halloween« vises søndag den 4. november kl. 14.

»The French Dispatch« vises mandag den 8. november kl. 20, tirsdag den 9. november kl. 14 (SeniorBio), igen samme dag kl. 20 samt onsdag den 10. november kl. 20.

»Skaknovelle« vises fra torsdag den 11. november kl. 20.00.

Vælgermøde

Torsdag den 4. november kl. 18.30 er der vælgermøde for alle de opstillede partier. 

 

»Skyggen i mit øje«.
»Skyggen i mit øje«.

Skyggen i mit øje

Ole Bornedals 2. verdenskrigsdrama »Skyggen i mit øje« er inspireret af den virkelige hændelse, der ramte Danmark i marts 1945 – den katastrofale bombning af Den Franske Skole.

Royal Air Forces angreb på Gestapos hovedkvarter i Shellhuset i København fik fatale konsekvenser, da et af bombeflyene styrtede ned ved Den Franske Skole, og de efterfølgende fly dermed troede, at skolen var målet.

Bag tragedien ligger en gribende fortælling om den skæbnesvangre begivenhed oplevet gennem børnene og nonnerne på Den Franske Skole, de unge, indespærrede frihedskæmpere i Shellhuset samt de britiske piloter.

Det er en menneskeligt nærværende fortælling, et vigtigt stykke danmarkshistorie og en barsk skildring af livet under krigen.

Forsvundet til Halloween

I »Forsvundet til Halloween« følger man søskendeparret Asger og Petra, der traditionen tro skal holde halloween sammen med deres nabo, Esther.

Dette år er alting meget anderledes, end det plejer at være. Asger og Petra har nemlig for nyligt mistet deres far, og det er nu første halloween uden ham. Da de samtidig er gledet fra hinanden og har mistet deres gamle venskab, er der lagt op til en anspændt aften i familiens skød. Men da Petra pludselig forsvinder sporløst, må Asger og Esther stå sammen om at finde den forsvundne lillesøster.

De tager ud i den skøre halloween-aften, og i deres søgen efter Petra støder de på drengen Svend, udklædte zombier, tricktyve og alverdens udfordringer, inden de ender foran det uhyggelige hus, hvor den onde heks bor.

Mon det lykkes dem at finde Petra, inden den øvrige familie opdager, at hun er væk?

»Forsvundet til Halloween«.
»Forsvundet til Halloween«.
»Skaknovelle«.
»Skaknovelle«.

Skaknovelle

Wien, 1938. Østrig besættes af nazisterne og advokaten Bartok arresteres og fængsles på Hotel Metropol – Gestapos nyetablerede hovedkvarter. 

Nazisterne ved, at Bartok har adgangskoderne til vigtige bankkonti indeholdende enorme formuer.

Da Bartok nægter at udlevere koderne, placeres han i isolationsfængsel. Her gør nazisterne, alt hvad de kan for at knække Bartoks vilje. Men hvad, de ikke ved, er, at Bartok har smuglet en helt særlig bog med ind på sit værelse – en bog om skak. Det bliver starten på et dødsensfarligt spil imellem Bartok og nazisterne, hvor hvert træk har et modtræk.

»Skaknovelle« er baseret på Stefan Zweigs bestseller af samme navn – psykologisk drama med nervepirrende spænding.

The French Dispatch

»The French Dispatch« er et kærlighedsbrev til journalister, som foregår på redaktionen af en amerikansk avis i en fiktiv fransk by i det 20. århundrede. 

Instruktøren er Wes Anderson.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk