Film i Dragør Bio

»Fædre og mødre« vises onsdag den 9. til lørdag den 12. november kl. 20 samt søndag den 13. november kl. 16.30. Filmen er en del af Biografklub Danmark.

Den danske animationsfamiliefilm »Mugge og hans mærkelige hjerne« vises søndag den 13. november kl. 14.

Guldpalmevinderen »Triangle of Sadness« vises mandag den 14. til onsdag den 16. november kl. 19.30.

Der kommer endnu en dansk film på programmet, når dramaet »Smuk« vises fra torsdag den 17. november kl. 20.

»Fædre og mødre«.
»Fædre og mødre«.

Fædre og mødre

»Fædre og mødre« er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. 

Det bliver til mødet med forældreskaber med magtstrukturer og dominerende personligheder, der optræder i en institutionskultur af traditionsrige dagsordener, der har det med at glemme børnene og bringe det værste frem i de voksne. 

Det er ikke småting, Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen – og ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn?

Filmen er Paprika Steens fjerde film som instruktør.

Mugge og hans mærkelige hjerne 

Første dag efter sommerferien skal eleverne på Basserup Kommuneskole til prøve. Og da den ellers så glade dreng, Mugge, viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får testcomputeren til at eksplodere, går hele systemet i panik. 

Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Han beslutter sig derfor for at starte sin egen skole – en skole, hvor der er plads til børn med mærkelige hjerner. Skolen giver han navnet Friheden. 

Da Mugges bedste veninde, Sofia, samtidig begynder på den militante eliteskole Killer Instinct School System, glider de fra hinanden, og snart hænger deres venskab i en tynd tråd.

»Mugge og hans mærkelige hjerne«.
»Mugge og hans mærkelige hjerne«.

Konkurrencen »Kommunemesterskabet i skole« annonceres, og dermed optrappes Mugges og Sofias konflikt yderligere. Men da byen pludselig bliver truet af en hidtil uset trussel i form af en kæmpemæssig mutant af en lyserød puddel, og tvinges de to tidligere venner og deres skoler på trods af deres forskelligheder til at samarbejde, således byen kan reddes fra ødelæggelse.

Mugge og hans mærkelige hjerne er skrevet af Mikael Wulff og Pernille Bønløkke Toustrup og er instrueret af makkerparret -Wulffmorgenthaler, Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, der også stod bag »Mugge og vejfesten« fra 2019.

»Triangle of Sadness«.
»Triangle of Sadness«.

Triangle of Sadness

Den svenske instruktør Ruben Östlund kaster med Guldpalme-vinderen »Triangle of Sadness« sit nådesløse satiriske blik på modeverdenen og de superrige, hvor modellerne Carl og Yaya og nogle milliardærer på en luksus-yacht bliver ramt af en storm. Båden synker, og de strander alle på en øde ø. 

I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt rundt, og pludselig står alle i en nærmest postapokalyptisk situation, hvor al civilisation er væk.

Östlund har tidligere vundet en Guldpalme i Cannes for filmen »The Square«, der også var både Oscar- og Golden Globe-nomineret.

Smuk

»Smuk« udspiller sig på Rosenholm Gymnasium ved årets skolestart. 

Der er en masse ritualer, som de nye 1.-g’ere skal igennem – ritualer, som har stor betydning for deres videre liv på gymnasiet – og ikke mindst for deres personlige liv. 

I filmen følges seks unge drenge og piger, som hurtigt får udfordret egne grænser på hver deres måde.

Frida starter i 1.g sammen med sin bedste veninde, Selma. De to piger finder sammen med Nadja, der er lillesøster til 3.g’eren Pelle og samtidig kæreste med Pelles bedste ven, Emil. Men da Emil og Frida hurtigt får et godt øje til hinanden, og da Frida ovenikøbet efter en audition bliver udvalgt til at deltage i den eftertragtede putte-middag, mens Selma ikke gør, bliver der lagt afstand mellem pigerne. Frida bliver hængt ud og mister fodfæstet i det sociale spil.

»Smuk«.
»Smuk«.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk