Tommas Brogaard.
Tommas Brogaard.

Vi har modtaget:

Forfængelighedens pris

Kystsikring eller mangel på samme er et resultat af lokalpolitisk forfængelighed. Og derfor står vi nu alene – som i helt alene – om at skulle stå for at kystsikre, og vi skal tage udgiften, som er nødvendig for at beskytte vores ejendomme, værdier og Dragørs eksistens.

Ved du, at Dragør blev tilbudt en gratis kystsikring med et højere sikringsniveau end en 100-årshændelse – som samtidig ville have fremtidssikret Dragør – udført sammen med partnere, der er vant til at planlægge og gennemføre store anlægsprojekter? 

Ved du også, at svaret var nej?

Den nuværende kommunalbestyrelse har dumstædigt fastholdt beslutning fra kommunalbestyrelsen i november 2016 om ikke at fortsætte samarbejdet med andre interessenter. 

Som jeg læser det, var den primære årsag til Dragørs nej og enegang, at nogle borgere ville miste deres havudsigt. En herlighedsværdi, som man fra kommunalbestyrelsen p.t. kan levere til mange af borgerne, næste gang en stormflod kommer. Personligt kan jeg sige nej tak til 360 graders havudsigt. Det er prøvet i forbindelse med stormfloden i januar 2017, så jeg ved, hvor fortvivlende en sådan situation er.

Klimasikring af Dragør er det største anlægsprojekt, der nogensinde kommer i Dragørs historie, med et samlet overslag fra COWI/Arkitema på 856 mio. kr. 

Den nuværende kommunal-bestyrelse med Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti – og senest liste T – har vist sig som store projektmagere. Der kan nævnes Copenhagen White Water Park – på tre forskellige lokationer i kommunen – Danmarks største outdoor-center, kulturhus, UNESCO, »Hollænderparken«, »Afgangshallen«, byggeri og aktivitetspark i Engvejsparken samt kystbeskyttelse.

Indtil videre er ingen af disse projekter blevet til noget ud over nogle projektbeskrivelser og store tanker. Alle er enten på pause eller blevet stoppet af enten myndigheder eller borgere. 

Er det særligt betryggende, at Dragør Kommune skal stå som bygherre og styre et projekt i den kaliber, som digerne bliver, når man tager in mente, at man har en historik med at være helt enestående, når det gælder ikke at gennemføre projekter?

Det korte af det lange er, at nu er der sat pris på forfængeligheden. 856 mio. kr. – og det gælder bare for kystsikring. Gad vide hvad resten har kostet os?

Med venlig hilsen
Tommas Brogaard
Kandidat for Sydamagerlisten
sydamagerlisten.dk

Vi har modtaget: Den borgernære sundhed er vigtig

Erik Skovgaard Nielsen (V), kandidat til KV21 og formand for Venstre i Dragør, har indsendt et debatindlæg om sundhed....

Vi har modtaget: En holdbar kystsikring

Trine Søe (C), kandidat til KV21, har indsendt et debatindlæg om kystsikring. Læs mere

Vi har modtaget: Dragør er ikke til salg

Kim Dupont (V), kommunalbestyrelses­medlem, har indsendt et debatindlæg om Dragør Kommunes selvstændighed. Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk