Der skåles ved borderne.
Der skåles ved borderne.
Ved suppegryden står Mark Dixon, medlem af aktivitetsudvalget, klar til at øse op.
Ved suppegryden står Mark Dixon, medlem af aktivitetsudvalget, klar til at øse op.

Gule ærter

På Dragør Borgerforenings mandagsmøde, mandag den 29. januar, stod menuen på gule ærter.

Det var der 54 medlemmer, der mødte op til – også for at ære den tradition, som foreningen byder på med arrangementet. 

Og sultne var de, medlemmerne. Der blev i løbet af aftenen konsumeret hele 18 liter suppe, og dertil røg cirka 10 meter medister og rigeligt med flæsk med ned.

Første gang, retten gule ærter optræder i en dansk kogebog, var i 1616, og dengang var det mest en ærtesuppe. Det har så igennem tiderne udviklet sig til en ret, hvortil der serveres kogt medister, kogt flæsk, sennep, eddike, rugbrød og rødbeder.

Før fastelavn

Temaet for næste møde i borgerforeningen, der finder sted mandag den 5. februar, er fastelavn. Som hjælp til belysning af emnet deltager Cythia Bech og fastelavnsrytter Christian Hansen (se mere herom i annoncen på side 2).

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk