Værk af Pernille Fich.
Værk af Pernille Fich.
Værk af Pernille Fich.
Værk af Pernille Fich.

Havnegalleriet

I perioden fra fredag den 16. til onsdag den 21. april udstiller Pernille Fich malerier i Havnegalleriet, Strandlinien 17.

Pernille Fich har malet det meste af sit liv. Hun er 65 år og uddannet på »Billedskolen på Jagtvej« samt i linjefaget billedkunst på Blaagaard Lærerseminarium.

Pernille Fich er vokset op i Dragør, hvor hendes farfar og farmor også boede. Hendes interesse for maleri er inspireret af hendes farmor, Bodil Fich. De boede nær hinanden, og i hele Pernille Fichs barndom stod farmoren ved sit staffeli eller sad ved drejebænken i sit keramikværksted. Her sugede hun til sig og eksperimenterede med ler og farver. 

Når Pernille Fich maler, tager hun altid afsæt i det koloristiske felt. Farven er hendes fortælleredskab. Hun er ikke optaget af præcision, perfektionisme eller ligheder, men lægger vægt på stemninger, det livfulde og sanselige. Det gælder, hvad enten hun laver landskaber, blomster eller portrætter.

Pernille Fich har de sidste tre år arbejdet med portrætter, som derfor er udstillingens hovedtema. Derudover udstiller hun malerier af blomsterbuketter, der er plukket i hendes kolonihave – samt værker med temaet  livsnydelse.

I forbindelse med udstillingen har Pernille Fich været en del i Dragør, der som nævnt er hendes hjemby – og et sted, hun virkelig elsker. Det har samtidig inspireret til en række nye, små akvareller.

I udstillingsperioden vil der være åbent fredag og lørdag kl. 11–18, søndag kl. 11–17 samt mandag til onsdag kl. 12–17.

Værk af Pernille Fich.
Værk af Pernille Fich.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk