Jørgen Honorè.
Jørgen Honorè.

Vi har modtaget:

Kulturen med i stemmeboksene

Der er nu mindre end otte dage til, at vi skal til stemmeboksene. Et vigtigt valg også for den kommunale kulturpolitik. 

Kulturen er meget afhængig af de prioriteringer, satsninger og fravalg, som den kommende kommunalbestyrelse træffer de næste fire år, og for mig er det en hjertesag at arbejde for kulturen i Dragør.

For Dansk Folkeparti er det vigtigt, at vi har et levende lokalt kulturliv. Et levende lokalmiljø med meningsfulde fællesskaber, og tilbud af fritidsaktiviteter er vigtige. Vi skal gøre, hvad vi kan for at give de optimale betingelser, der skal til for at skabe de kulturtilbud, der ønskes, og er behov for. Her anser vi landets kulturhuse, som vigtige samlingspunkter for fælles lokale aktiviteter og samvær.

Borgerne i Dragør er meget aktive og benytter allerede mange aspekter af det lokale kulturliv. 

Vi har egen biograf, mange foreninger, arrangementer på havnen, kulturnat, musikskole, gallerier og meget mere, derfor vil jeg arbejde for, at Dragør også får to nye tidssvarende og moderne kulturhuse: Et stort kulturhus på havne-værftsgrunden med plads til det meste: Biograf, caféer og spisesteder – såvel ude, som inde. I gadeplan kan kommunen etablere en åben foyer med turist- og informationskontor. Og endelig skal der også etableres et kulturhus på Krudttårnsvej i Krudthus 2. 

Begge kulturhuse vil kunne bidrage yderligere til et aktivt kulturliv i Dragør i fremtiden. 

Kulturhusene skal tilsammen være byens legepladser, hvor der er plads til alle. Live-koncerter, store såvel som mindre events med lokale og udefra kommende musikere, foredrag, optrædende kunstnere, jazz-brunch i weekenden, sang, dans, udlån af papirbøger, e-bøger, musik – samt udlån eller leje af lokaler til forskellige arrangementer for foreningslivet.

Begge huse skal være tilgængelige både i ferier, weekender og helligdage, ligesom der skal kunne afholdes arrangementer på hverdage frem til midnat.

Krudthus 2 vil være et aktiv for hele Sydstranden – især for campingpladsen og kolonihaver i sommerhalvåret, og da det ligger centralt – lige ved bussernes stoppested – vil alle i Dragør have let adgang til huset. 

Der skal derfor lægges pres på Kulturministeriet for at få ophævet fredningen på Krudthus 2, som ejes af Drag-ør Kommune. 

Der ligger et tilsvarende Krudthus på Amager Strandvej, som er ombygget til spise-restaurant, så det er ikke umuligt, at der kan opnås en lignende tilladelse til at ophæve fredningen. Det er vigtigt, at der skabes flere miljøområder i form af de to kulturhuse, som vil komme til at ligge i hver sin ende af Dragør. 

Begge projekter skal støttes af kommunen – og med midler fra fonde.

UNESCO-kulturarv

Vi skal bevare og passe på vores kultur, Dragørs gamle by, havnen og Store Magleby, som er fra før 1800-tallet – steder, som allerede er populære og velbesøgte turistmål for rejsende fra alle verdensdele og har været det i mange år. Vel at mærke også inden Dragør kom på UNESCO’s liste over bevaringsværdig kulturarv. 

At være på UNESCO-listen giver store muligheder for støtte fra flere fonde til vedligeholdelse og bevarelse af vore dejlige by. Og har vi råd til det, samtidig med der over tid kommer store udgifter til kystsikring? 

Havnen trænger virkelig til endelig at blive gjort færdig med udbygningen af havnemarinaen med flere maritime virksomheder, restauranter, caféer, kulturhus og små butikker. Det vil betyde, at vi får et levende havnemiljø hele året rundt til glæde for både fastboende og turister.

Parkeringspladser er der i forvejen ikke ret mange af. En mulighed kunne være at bygge et parkeringsanlæg ved den sydlige ende af Københavns Lufthavns ud mod Dragør og etablere en shuttle-bus – små elbusser – til og fra Dragør og lufthavnen. På denne måde løser vi på en og samme tid to store problemstillinger – nemlig trafik og parkering. 

Dragør Kommune bør efter min mening tænke positivt på de muligheder, UNESCO byder på for Dragør.

Så hvis du ønsker forandring, så skal du sætte dit kryds i stemmeboksen personligt på mig.  

Med venlig hilsen
Jørgen Honorè
Dansk Folkeparti i Dragør
Kandidat til KV21

Sidste års udgave af Fortet Live lokkede mange til Dragør Fort. Arkivfoto: TorbenStender.

»Forever young«

80’erfest for de evigt unge til Fortet Live lørdag den 1. juni Læs mere

De yngste elever på Dragør Musik- og Kulturskole viser deres arbejde. Foto: Dragør Bibliotek.

Billedkunstelever udstiller på Dragør Bibliotek

Kreativitet er vigtigt for børn. Nu udstiller børn fra Dragør Musik- og Kulturskole værker fra sæsonens undervisning i billedkunst...

Dragør Sangforening har i dagens anledning digtet om på en Kaj Normann Andersen-vise. Foto: TorbenStender.

Penge til kultur og fritid

Dragør Borgerforening har uddelt støttemidler til flere lokale foreninger Læs mere

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk