Dragør Fort lægger den sidste weekend i august igen kulisse til »Fortet Live«. Arkivfoto: TorbenStender.
Dragør Fort lægger den sidste weekend i august igen kulisse til »Fortet Live«. Arkivfoto: TorbenStender.

Livemusikken tilbage på fortet

Nu varer det ikke længe, før årets anden omgang af »Fortet Live« løber af stablen – for allerede næste fredag, den 26. august, går det løs, når de første to bands af de fire, der er på weekendens program på Dragør Fort, går på scenen. 

Det er bandet Jung, der lægger ud med 80’er-rock, og senere er det Die Herren, der spiller op med deres egen udgave af U2’s musik.

Jung

»Vi håber – beskedent – at vores musik kan være med til at samle generationerne.« Sådan lyder ordene fra den danske indiepop-trio Jung, der på rekordtid har indtaget den danske musikscene.

Bandet udgav i september 2019 sin anden single »Hun Kommer Tilbage«, der gik ind som »P3’s uundgåelige«, mens P4 lagde sangen direkte i a-rotation.

Jung.
Jung.

Og da bandet kort tid efter annoncerede sin debutkoncert på spillestedet Hotel Cecil, blev den udsolgt på kun 24 timer.

Jung er lyden af dansk 80’er-rock blandet med elektroniske elementer og tankevækkende lyrik.

»Vi er alle tre meget almindelige drenge, der håber at kunne kommunikere nogle af de følelser, vi alle sammen hele tiden står over for. Både når alting er skønt, og når alting bliver sværere,« fortæller de tre bandmedlemmer i Jung  – og de forklarer, at målet søges nået via en lyd, som er let tilgængelig og genkendelig, og deres vision er samtidig hermed at skabe et dybt, åbent og fremadskuende lyd-univers.

Die Herren

Die Herren, der blev dannet i 1991, har brugt mere end 30 år i selskab med rockikonet U2’s fantastiske sange.

I alt den tid har coverbandet Die Herren haft det overordnede mål at gøre alt på scenen til musik, så den smitter af hele vejen ned til bagerste publikumsrække.

U2 har skabt nogle imponerende sange, som egner sig perfekt til liveoptrædener. Sangene flytter luft, rykker kroppe og trænger ind og gør en forskel. Die Herren har taget disse store hits til sig og har gjort dem til deres egne, uden at de mister den ånd og sjæl, hvormed U2 skabte dem.

De allerstørste U2-hits såsom One, With or Without Your, Sunday Bloody Sunday, I Still Haven’t Found What I’m Looking For, Where the Streets Have No Name og mange flere vil blive leveret med den velkendte Die Herren-tvist af humor, nærvær og intensitet, som kun de kan, efter mere end 2.000 koncerter.

Die Herren. Foto: Søren Zeuth.
Die Herren. Foto: Søren Zeuth.

Fest på Dragør Fort

Musikfesten på Dragør Fort fortsætter dagen efter, hvor de to store 90’er-rockbands – The Sandmen og Dizzy Mizz Lizzy – vil slutte årets række af Fortet Live-koncerter af (se omtale af disse bands i næste nummer af Dragør Nyt).

Festområdet ved Dragør Fort åbner både fredag den 26. og lørdag den 27. august kl. 16.30, hvor de gæster, der møder tidligt ind, vil blive underholdt af dj-musik, og begge dage lukker området ned kl. 24.

Fredag går første band på scenen kl. 19.15, mens det lørdag sker kl. 19.30 – og kl. 22, begge dage, går næste band på scenen.

Se flere informationer om koncerterne på hjemmesiden www.fortet-live.dk samt i annoncerne på side 6 og 9 i denne udgave af Dragør Nyt.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk