Hans V. Bischoff tegnet af kunstneren Jens Hage.
Hans V. Bischoff tegnet af kunstneren Jens Hage.
Mindeord:

Hans V. Bischoff

Fredag den 26. marts gik Dragør Borgerforenings æresmedlem og Fuglemajestæt i 1984, Hans V. Bischoff, bort.

Hans’ utrættelige arbejde for foreningen i en lang årrække betyder, at Dragør Borgerforening måske kun eksisterer den dag i dag takket være ham.

For godt 30 år siden var Dragør Borgerforening blevet en skygge af sig selv.

Men med Hans som en af de drivende kræfter blev der pustet nyt liv i den gamle forening, med respekt for de gamle traditioner, der blev opdateret lidt, og med masser af idéer til nye arrangementer – og nye traditioner, der blev skabt, og som stadig holdes i hævd.

Hans var med til at opfinde Mandagsmøderne – de dengang ugentlige møder med lærerigt, kulturelt og interessant indhold, fortalt af spændende mennesker.

Hele 1.715 mandagsmøder er det blevet til i årenes løb.

Takket være Hans’ store netværk kunne foreningen besøge Dragør i det fremmede – et arrangement, der bragte medlemmerne til folk, der havde tilknytning til Dragør, men som af forskellige grunde nu havde deres liv og virke et andet sted.

Hans var ophavsmand til Selskabet til Videreførelse Af Sobre Kulturvaner (eller SVASK), der hvert år – en sommerlørdag – gik byen tynd og besøgte større og mindre, kendte og ukendte (og til tider hemmelige) listige steder, hvor man fik en øl eller dram, og indimellem også en lækker haps. De hvide t-shirts med blå skrift blev efterhånden dækket af klistermærker, ét fra hvert sted, så man kunne holde styr på, hvor man havde været på svaske-turen.

Hans Bischoff var også idémanden bag den geniale finansiering af borgerforeningens nye tag: Køb en tagsten!

Selv efter Hans trak sig fra det aktive foreningsarbejde, bakkede han til stadighed op om foreningens virke. Hans var ofte, sammen med Hanne, at finde til både store og små arrangementer i borgerforeningen – så ofte det kunne lade sig gøre – med et glas vin og sine altid intelligente bemærkninger.

Dragør Borgerforening har mistet en stor personlighed, Hans Bischoff vil være savnet i foreningen.

Æret være hans minde.

Jørn Steen Larsen
Formand
På vegne af Dragør Borgerforening

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk