Hæve-sænke-vasken demonstreres af kliniksygeplejersken. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Hæve-sænke-vasken demonstreres af kliniksygeplejersken. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Leder af hjemmeplejen Ann Kathrine Fog (forrest tv.) og Nicolaj Bertel Riber (forrest th.). Foto: Hans Jacob Sørensen.
Leder af hjemmeplejen Ann Kathrine Fog (forrest tv.) og Nicolaj Bertel Riber (forrest th.). Foto: Hans Jacob Sørensen.
Eik Dahl Bidstrup klipper det røde bånd til den nye klinik. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Eik Dahl Bidstrup klipper det røde bånd til den nye klinik. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Ny velfærdsteknologisk sygeplejeklinik

Onsdag i sidste uge blev Dragør Kommunes nye velfærdsteknologiske sygeplejeklinik indviet. Klinikken er beliggende på Wiedergården, og her kan borgerne få en aftalt tid til sygepleje og behandlingsforløb

Af Birgit Buddegård

Borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) klippede onsdag i sidste uge det røde bånd over og kunne dermed erklære Dragør Kommunes nye velfærdsteknologiske sygeplejeklinik for indviet. Forinden havde leder af hjemmeplejen, Ann Kathrine Fog, budt velkommen til klinikken, hvis åbning var udskudt på grund af coronakrisen, der havde givet leveringsproblemer, men nu er alt klar. Borgmesteren erklærede sig da også både glad og tilfreds og sagde, at Dragør nu havde taget et tigerspring ind i den velfærdsteknologiske verden. Kommunen har pligt og ansvar for at kigge ind i fremtiden, når vi udvikler det nære sundhedsvæsen, lød det fra borgmesteren.

Nicolaj Bertel Riber (A), der er formand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget, udtrykte også glæde over, at klinikken nu er åbnet. Det giver bedre velfærd for færre penge, sagde han, der understregede, at selvfølgelig er det fortsat muligt at få en sygeplejerske på besøg i hjemmet. Men kan man transportere sig selv – og en del af borgerne har allerede deres gang på Wiedergården – så slipper man for at sidde hjemme og vente på sygeplejersken, men kan i stedet for aftale en tid, der passer ind i ens hverdag, konstaterede han, der tror på stor succes for klinikken.

Derefter var der fremvisning af klinikken, der er indrettet efter seneste hygiejniske standarder, blandt andet med en hæve-sænke-vask, og kliniksygeplejersken viste med Ann Kathrine Fog som model, hvordan den blandt andet vil være til gavn ved sårbehandling. 

Ambulant behandling

For at bestille tid på klinikken skal man være visiteret, for eksempel af egen læge, og selv kunne komme hen til Wiedergården. På klinikken vil borgeren møde faguddannet personale, der blandt andet kan yde sårbehandling, øjendrypning, injektioner og medicindispensering. Desuden vil klinikkens personale kunne oplære borgeren i for eksempel at måle blodsukker og tage insulin. 

Der kan aftales tid og behandlingsforløb, som man kender det fra for eksempel ambulant hospitalsbehandling, og klinikken vil være bemandet af et lille fast team af sygeplejersker.

Telemedicin og videomøder

Telemedicin har allerede i nogle år været anvendt på sygehusene, og kommunerne skal efterhånden kunne løfte flere af disse opgaver. »TeleKOL« er en ny opgave, der er lagt ud til kommunen. Det betyder, at sygeplejersker skal kunne monitorere og holde øje med borgere, der lider af lungesygdommen KOL i deres eget hjem. Borgeren vil få stillet en tablet til rådighed og blive instrueret i, hvordan man via en app kan holde videomøder med sygeplejersken.

Næste trin på vejen bliver »Telehjerte«, og den ny teknologi giver større frihed for den enkelte, der ikke behøver at tage på sygehus eller klinik for behandling.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk