Der er masser at glæde sig over for de mange fremmødte DB-fans. Foto: Thomas Mose.
Der er masser at glæde sig over for de mange fremmødte DB-fans. Foto: Thomas Mose.

Nyt fra Dragør Boldklub:

DB vinder sikkert

Dragørholdet fastholder sin 2.-plads – og udbygger samtidigt sit forspring til Bispebjerg BK 

Af Henrik Rosschou 

Lørdag den 13. april tog BK Vestias serie 1-hold (BKV) turen igennem tunnellen på Englandsvej for at spille mod Dragør Boldklub (DB). Kampen var rækkens første af slagsen på ægte græs dette forår. 

BKV havde kun ved at besejre Østerbro IF 4–2 vundet en af forårets tre kampe, og inden kampen mod DB lå gæsterne på 10.-pladsen i serie 1.

Før kampstart blev DB’s nye kamptrøjer præsenteret. Jesper Madsen fra sponsor Glasmester Madsen fik overrakt en trøje med nr. 70 på ryggen. 

Kampen begyndte med et DB-pres mod BKV. Efter kun to min. kom DB-mandskabet frem til kampens første afslutning. Tobias Oppermann kom godt fra start i venstresiden og sparkede direkte på mål. BKV-keeperen fik pareret bolden direkte ud til en fri Frederik Frost, som dog afsluttede over mål. 

Kun fire min. efter var DB igen tæt på scoring – denne gang efter et hjørnespark. Igen kom Frederik Frost frem til en afslutning på mål, og igen endte blokeringen tilbage i spil. Det var her Peter Ursin, der fulgte op og afsluttede – men nok en gang fik BKV-forsvaret blokeret.

DB fik på scoring af klubbens anfører Frederik Frost hul på bylden efter 16 min.

Frost stjal bolden efter BKV-spil på egen banehalvdel og udplacerede BKV-keeperen med 1–0-føring til følge. 

Mads Lunds fremragende langskud stryger i nettet. Foto: Thomas Mose.
Mads Lunds fremragende langskud stryger i nettet. Foto: Thomas Mose.

Kun to min. efter var Mads Lund på pletten og scorede til 2–0. Mads Lund har spillet i stort set alle kampe siden sin debut i pokalkampen i august sidste år – og hvilket aftryk den unge herre gør, hver gang han er på banen. 

Målet blev sat ind på et langskud omkring 25 meter fra målet. Bolden blev sendt perfekt i mål, uden at BKV’s målmand kunne nå at reagere. Klassemål! 

Kort efter måtte DB’s hårde mand, Nikolaj Strandby, en tur i græsset efter en hård tackling – og det så ikke godt ud efterfølgende. Strandby blev dog på banen, men han var måske lidt hæmmet af en mindre skade. 

Efter 23 min. fyrede unge Julius Krüger kanonen af fra lang afstand, men bolden ramte overliggeren. Der var en afslutning, som havde fortjent en bedre skæbne. Julius Krüger har været plaget af en skade siden foråret sidste år, men han har endelig fundet formen igen. 

Det sidste kvarter af 1. halvleg var der ubalance i DB-spilet. BKV fik alt for meget spil, og de pressede DB tilbage. BKV kom ikke frem til de store afslutninger, men spoleret DB’s spil fik de. 

BK Vestia er tæt på en reducering, men frisparksafslutningen rammer overliggeren. Foto: Thomas Mose.
BK Vestia er tæt på en reducering, men frisparksafslutningen rammer overliggeren. Foto: Thomas Mose.

Efter 34 min. var udeholdet dog tæt på et mål. Chancen opstod efter en afslutning direkte på et frispark nogle meter uden for feltet. Afslutningen ramte overliggeren og gik bag om målet. 

Kort tid efter blev Hector Uhl taget ud – ind kom Mathias Rahbek.

Udeholdet blev ramt af to slemme skader i 1.-halvleg, som muligvis var et resultat af at være kommet tilbage på græs. BKV er en af de klubber, som kun råder over kunstgræsbaner, så det kan være en belastning at skulle spille en kamp på ægte græs.

Efter pausen var det, i stedet for Marcus Donnelly og Peter Ursin, Jakob Willer og Albert Kindberg, der løb ind på banen. 

Inden 2. halvleg var fem min. gammel, havde DB fået tilspillet sig tre hjørnespark i træk – dog uden det gav resultat. 

Men i det 55. min. var der igen mål, da Mads Lund scorede til 3–0 efter en flot assist af den helt nye, unge spiller Jakob Willer. 

Opspillet til målet startede med en lang aflevering fra Frederik Frost ind foran BKV-målet fra højrekanten. Tobias Riber headede bolden tilbage til Krüger. Frost samlede op og spillede videre til Mads Lund, som lagde en lang bold på tværs til Jakob Willer, der lurede på BKV’s venstreside. Willer spillede videre til Mads Lund, der med et kort aftræk fra kanten af feltet satte bolden i nettet. Målet kom efter fantastisk opspil samt en klasseafslutning. 

Nu burde kampen være ført i sikkert i havn. Men kom alligevel lidt spænding efter 65 min. Frederik Frost begik et dumt og lidt kluntet straffespark, som Vestia sikkert fik omsat til scoring. 3–1. 

Der skulle dog kun gå tre min., førend Frost havde gjort skaden god igen. 

(Artiklen fortsætter efter billederne.)

Frederik Frost nedlægges, og der bliver dømt straffespark til DB. Foto: Thomas Mose.
Frederik Frost nedlægges, og der bliver dømt straffespark til DB. Foto: Thomas Mose.
En scoring i kampens døende minutter bliver Nikolaj Strandbys mål nummer to i hans 74 kampe i DB-trøjen. Foto: Thomas Mose.
En scoring i kampens døende minutter bliver Nikolaj Strandbys mål nummer to i hans 74 kampe i DB-trøjen. Foto: Thomas Mose.

Frost blev fri i BKV’s straffesparksfelt, hvor han blev nedlagt af to spillere. Straffe! Selv om Frost lå og vred sig efter den hårde medfart, var han frisk nok til at tage sparket selv. Bolden blev sendt sikkert i mål til 4–1.

Efter scoringen blev Nikolaj Strandby erstattet af Peter Ursin, der kom tilbage på banen.

Frederik Frost blev taget ud med omkring et kvarter tilbage af kampen. Ikke fordi der var utilfredshed med spillet, men fordi han ikke skulle blive skadet, som forklaringen lød fra DB’s træner. Og det gav god mening. BKV-spillerne havde i den grad været efter ham.

I stedet for Frost kom Marcus Donnelly tilbage på banen – og blot få minutter efter kvitterede han med et mål til 5–1.

Efter et hurtigt fremspil lavede Donnelly et frækt lob over målmanden, og bolden sejlede op i det lange hjørne – et ægte »Donna«-mål!

Lige efter blev Tobias Oppermann taget ud efter en rigtig god fight. Ind kom Nikolaj Strandby.

Trænerteamet havde set helt rigtigt med indskiftningen. Strandby gjorde det nemlig til tenniscifre, da han i kampens overtid fik scoret til kampens resultat 6–1.

Selvom der var lidt på bump under vejs, var det en rigtig flot sejr, som DB-mandskabet kan være stolte af.

Status quo i toppen

Bispebjerg BK, der ligger på 3.-pladsen i serie 1, led fredag aften et hårdt 5–1-nederlag på udebane mod HB. DB holder dermed fast i 2.-pladsen – og er med sin sejr tilmed nu tre point foran Bispebjerg BK. DB vandt i øvrigt 4–1 over HB i Fælledparken i forårets første kamp.

Topholdet Kastrup BK holder fast i forspringet til DB-mandskabet med en stensikker 6–0-sejr på hjemmebane over ØKF.

Rødovre vandt en sjælden sejr, da de på hjemmebane slog Østerbro IF 3–2. Frederiksholm Sydhavnen led et 0–1-nederlag til Jægersborg BK, mens Nørrebro FF hjemme vandt 4–1 over BK Hellas.

DB-holdet stiller inden kampen op for at præsentere deres nye trøjer. Foto: Henrik Rosschou.
DB-holdet stiller inden kampen op for at præsentere deres nye trøjer. Foto: Henrik Rosschou.

Kommende kampe

Serie 1:

DB spiller lørdag den 20. april kl. 12 mod Rødovre
på Rødovre Stadion

HoldKampeMålscorePoint
1Kastrup BK1758–1945
2Dragør BK1753–2839
3Bispebjerg BK1747–2236
4HB1738–3231
5Jægersborg BK1729–3126
6Frederiksholm Sydhavnen1729–2323
7IF Føroyar1529–2523
8BK Hellas1741–4322
9CSC1626–2921
10BK Vestia1725–4120
11Nørrebro FF1731–3917
12Østerbro IF1727–4611
13ØFK1725–5110
14Rødovre1724–537

Stillingen i serie 1 efter Dragør Nyts deadline mandag.

Mads Lund, der scorer to mål, og (th.) Julius Krüger, der med et skud på overliggeren har været tæt på et enkelt. Foto: Henrik Rosschou.
Mads Lund, der scorer to mål, og (th.) Julius Krüger, der med et skud på overliggeren har været tæt på et enkelt. Foto: Henrik Rosschou.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk