Nyt fra Dragør Boldklub:

En boldklub med vokseværk

Dragør Boldklub har det seneste års tid oplevet stor medlemsfremgang – og er nu så mange, at klubben er kommet med i fodboldklubbernes »klub-1.000«

Der er gang i den på Dragør Boldklubs anlæg. Klubben har oplevet en medlemsfremgang og ligger i den seneste optælling som nr. 38 på listen over fodboldklubber i Danmark, hvad angår medlemstal. 

På Amager er det kun Sundby og B1908, der har flere medlemmer, end klubben  her i Dragør har. 

»Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi har kunnet mønstre en medlemsfremgang. Vi gør vores for at fastholde drengene og pigerne i boldklubben, fordi det både giver dem gode fællesskaber og en masse motion og bevægelse. Så det, at vi er blevet så mange flere, er kun positivt. Men det forpligter også til hele tiden at udvikle klubbens tilbud, aktiviteter og faciliteter,« fortæller boldklubbens formand, Søren Houen Schmidt.

Fantastiske frivillige

Løsningen af de mange opgaver i boldklubben kræver en masse frivillige, og det er da også de frivillige kræfter i klubben, som Søren Houen Schmidt fremhæver, når han skal forklare medlemsfremgangen. 

»Foreningslivet er drevet af frivillige. Uden frivillige – ingen forening, ingen værdiskabelse og intet fællesskab,« siger Søren Houen Schmidt. 

Og formanden forklarer, at han tror, at alle foreninger og organisationer godt kan bruge flere hjælpende hænder. 

»Sådan er det også i Dragør Boldklub. Men dem, vi har, er guld værd, og det fællesskab og den værdi, det giver at være frivillig, skal vi sørge for, smitter til endnu flere. For så kan vi også håndtere endnu flere medlemmer, hvis medlemsfremgangen fortsætter – og vi kan gøre kvaliteten af vores tilbud endnu bedre,« lyder det fra Søren Houen Schmidt.

Pigehold i kamp ved Dragør Boldklubs pinsestævne. Foto: Hugo Skare Nielsen.
Pigehold i kamp ved Dragør Boldklubs pinsestævne. Foto: Hugo Skare Nielsen.

Klubudvikling

Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at unge, der er en aktiv del af en forening eller organisation, har cirka 75% større sandsynlighed for at have »høj mental sundhed« sammenlignet med unge, der ikke er medlem af en forening, forklarer fodboldklubbens formand.

»Derfor handler det ikke udelukkende om at blive bedre til at spille fodbold, men også om at sikre bevægelse og motion og være en del af et socialt fællesskab,« udtaler Søren Houen Schmidt.

Dragør Boldklub forsøger hele tiden at udvikle klubben og skabe bedre tilbud for medlemmerne – også uden for kridtstregerne.

»Noget af det kan vi gøre selv ved at udvikle nye tilbud, mens andre dele sker i samarbejde med andre klubber. Lige nu er vi blandt andet udfordret i ungdomsfodbolden, når en stor andel af vores drenge og piger tager på efterskole, ligesom vi også gennem mange år har været udfordret med at fastholde spillerne, når de går fra ungdomsfodbold til seniorfodbolden,« fortæller Søren Houen Schmidt.

Disse udfordringer forsøger Dragør Boldklub at løse blandt andet ved at samarbejde mere på tværs af årgangene – og gør samtidig derved fællesskaberne på kryds og tværs endnu stærkere.

Flere piger på banen

Et af de tiltag, der har medvirket til medlemsfremgangen, er det øgede fokus på pigefodbold. Her har boldklubben igennem mange år startet drenge og piger sammen, indtil der var frivillige forældre, der startede rene pigehold op. Gennem nogle år er det nu lykkes at starte med rene pigehold fra begyndelsen, hvilket har ført til, at endnu flere piger er startet.

»Det er jo ikke fordi, at piger og drenge ikke kan spille sammen. Men ved at fokusere på rene pigehold fra de er helt små, har vi oplevet, at der er flere piger, der har lyst til at gå til fodbold. Og over tid håber vi da på, at der vil være lige mange piger og drenge i boldklubben,« fortæller Søren Houen Schmidt.

Men da godt 80% af medlemmerne fortsat er drenge og mænd – er der stadig et stykke vej dertil. Og på de ældre pigeårgange og i seniorfodbolden er der heller ikke så mange piger endnu, ligesom det kun er hos mændene, at der spilles +32-års-fodbold og opefter. Så der er stadig masser af tage fat på i Dragør Boldklub.

 

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk