Jacob Heinsøe fejrer sin scoring mod FC Nyhavn.

Fornøjelige kampe

Dragørs serie 1-mandskab kunne notere to forskellige hattrickhelte i ugens to sejre

Dragør Boldklub (DB) har den forgangne uge været i kamp to gange.

FC Nyhavn–DB 1–5

Onsdag aften tog DB-spillerne til Kløvermarken for at møde FC Nyhavn (FCN).

FCN er oprykker i serie 1, og de har fra sæsonstart ikke haft den store succes. I de 21 hidtidige kampe er det blevet til fire sejre, fire uafgjorte og 13 nederlag – inklusive kampen onsdag aften.

Med 1–4-nederlaget til Jægersborg BK in mente var der måske lidt uro i kroppen hos de mange DB-fans, som var mødt op på Kløvermarken.

I et forsøg på at lave en »chokstart« lagde FCN ud med et massivt pres på DB, og de fik spillet sig frem til at par farlige afslutninger. DB stoppede dog hurtigt FCN-overtaget med en scoring af Jacob Heinsøe efter 9 min. spil.

Julius Krüger modtog bolden i FCN-feltet. Han satte en følt inderside på bolden, som Jacob Heinsøe lige så følsomt sendte op i højre hjørne af FCN-målet. Flot detalje. Heinsøe spillede i det hele taget en rigtig flot kamp.

Efter cirka 13 min. måtte Frederik Glendorf udskiftes med noget, der lignede en hånd-skade, og han kom ikke på banen igen. Forhåbentlig bliver det ikke til endnu en skadespause til Glendorf, som blev erstattet af Lucas Søgaard.

DB kom foran 2–0 efter 18 min. på et straffespark, dømt for hånd på bolden. Tobias Oppermann sendte en lang bold frem til Kim Have i FCN-feltet. Have vippede bolden over sin modstander. Patrick Sandby var fulgt godt med, og i nærkampen slog FCN’s forsvarsspiller bolden væk med armen. Daniel Nielsen fik ansvaret for straffesparket og scorede sikkert til 0–2.

FCN havde endnu ikke givet op, men satte pres på DB.

Midt i 1. halvleg afviste Mads Glæsner i DB’s mål tre FCN-afslutninger i samme hug med redninger. Helt fantastisk spil af Glæsner.

I slutningen af 1. halvleg gik gassen efterhånden af FCN-ballonen, men en pause og taktiske ændringer bragte lidt liv tilbage i holdet de første minutter af 2. halvleg.

Hattrick i 2. halvleg

DB fik dog hurtigt sat modstanderne på plads og lod stort set ikke FCN komme til fadet resten af kampen. FCN havde bolden en del på midten af banen, men DB, der i pausen skiftede Patrick Sandby og Sigurd Thomsen ud og satte Marcus Alsig og Marcus Donnelly ind. fik med de to friske spydspidser sat FCN under pres. Når FCN mistede bolden på DB’s banehalvdel, blev der sat hurtige kontraangreb i gang. Det kan måske lyde lidt primitivt, men DB sendte effektivt lange bolde frem til Marcus Donnelly, som med sin fysik fik skabt flere chancer.

Donnellys første scoring kom efter 59 min. Han blev spillet fri af Jacob Heinsøe, og på ægte centerforward-manér satte han bolden i mål.

FCN havde stadig troen på at kunne få noget ud af kampen, og efter 77 min. kom de tilmed på måltavlen. FCN spillede bolden frem i højre side. DB-forsvaret fulgte ikke helt med, og Kim Have og Strandby blev i den grad snydt af en lidt heldig FCN-scoring, hvor Glæsner også svigtede.

Kampens sidste 15 min. blev domineret af DB og særligt af Marcus Donnelly, der blev flot serviceret med målgivende afleveringer fra sine holdkammerater. Først en lang bold fra Jacob Holmegaard, som Donnelly sendte fladt i nettet fra kanten af målfeltet – en bold, målmanden måske kunne have gjort mere ved.

Sidste scoring kom i kampens sidste spilminut. Sigurd Thomsen tacklede bolden frem til Julius Krüger, som hurtigt fik sendt Marcus Alsig ud over stepperne i højresiden. Donnelly fulgte med i venstre side, og Alsig leverede uselvisk en diagonal aflevering ind i FCN-feltet, hvor Donna roligt satte højreskøjten på, og så var hattricket komplet.

Hattrick-helten mod FC Nyhavn, Marcus Donnelly, har scoret fem mål i fire kampe.

Skrivebordsejr

Inden kampen mod Rødovre tog nederlaget til Jægerborg BK tirsdag den 2. maj en ny drejning. DB fik nemlig medhold i en protest over, at Jægersborg BK havde brugt en ulovlig spiller i kampen. DB fik dermed tilkendt en skrivebordssejr på 3–0 i stedet for nederlaget på 1–4!

Den ulovlige spiller havde fået rødt kort i en U/19-kamp forud for kampen mod DB. Alligevel var spilleren udtaget til DB-kampen.

Skrivebordssejren betød, at DB med de tre point rykkede forbi Kastrup BK og op på 3.-pladsen inden weekendens kamp.

DB–Rødovre 7–0

DB leverede en storsejr på 7–0 i lørdagskampen mod Rødovre – og det var ikke et mål for meget. For anden kamp i træk udspillede DB sin modstander, og Dragør-holdet har nu i to kampe scoret ikke mindre end 12 mål. Og for anden kamp i træk scorede en DB-spiller hattrick – denne gang Jacob Heinsøe.

DB og Rødovre har mødt hinanden adskillige gange, og begge hold prøvet at vinde og tabe i de indbyrdes opgør.Ved lørdagens møde var der imidlertid klasseforskel på de to hold.

DB satte sig på kampen fra første fløjt. Og allerede efter fire minutter kom Marcus Donnelly frem til en afslutning på et hovedstød. Victor Dyhl blev spillet fri i højresiden. Han lagde et indlæg til midten, hvor Donnelly kom flyvende ind foran mål – men han fik ikke dirigeret bolden i nettet.

Fra det øjeblik begyndte Rødovres spil at falde fuldstændig fra hinanden. Indbyrdes skænderier mellem spillerne højnede ikke moralen.

DB kom foran 1–0 efter 22 min. på mål af Jacob Heinsøe.

Kim Have modtog midt på banen bolden på en aflevering fra Nikolaj Strandby. Have spillede frem til Donnelly, som løb til baglinjen og sendte bolden ind foran Rødovres mål. I kamp med en modstander fik Heinsøe prikket bolden i mål. Rødovre-målmanden, der ikke havde en heldig dag, kunne ikke forhindre scoringen – og det skulle kun blive værre.

DB dominerede fuldstændig Rødovre, som nærmest ikke satte en fod rigtigt i kampen.

Rødovre bidrog selv til målfesten med et selvmål til stillingen til 2–0 kort før pausefløjtet.

I pausen blev der i Rødovre--lejren talt med store bogstaver. Rødovre kom da også ud til anden halvleg med en anden attitude, og de fik skabt et par enkelte chancer foran DB-målet. Efter et hjørnespark blev bolden headet på tværs, men bolden gik forbi målet.

Rødovre-spillet brød igen sammen 12 min. inde i 2. halvleg. En Rødovre-spiller fik gult kort, og holdet blev reduceret til 10 mand efter et frispark mod Donnelly. Tobias Oppermann tog sig af frisparket i venstre side. Det gav en stor chance, men Donnelly kiksede sin afslutning, Albert Kindberg forsøgte også – men med samme resultat. Til sidst fik Jacob Heinsøe så sparket bolden i mål til 3–0.

I et nyt angreb umiddelbart efter blev Heinsøe dømt offside, hvor han også fik et gult kort! Årsagen skulle være, at  han sparkede bolden væk efter dommerens fløjt. Det så dog mere ud til at være et lille puf til bolden. Så havde begge hold lige mange spillere på banen igen.

Efter 62 min. skiftede DB Marcus Donnelly ud – ind kom Patrick Sandby, og det skulle vise sig at være en god indskiftning. Sandby havde kun været på banen i to min., da han scorede til 4–0 ved at lobbe bolden over Rødovres målmand, som stod lidt for langt ude i feltet.

Sandby var på pletten igen efter 74 min. Rødovre forsøgte at spille sig frem fra egen baglinje. Sigurd Thomsen fik stoppet fremspillet. Han spillede bolden frem til Victor Dyhl i højre side. Dyhl spillede videre til Sandby i feltet, og på sand centerforward-maner udplacerede han Rødovre-keeperen og bragte DB foran 5–0.

Kun tre min. senere gjorde Kim Have ondt værre for Rødovre. Denne gang var Patrick Sandby i oplæggerens rolle. Jacob Heinsøe sendte et indlæg fra højre side ind foran mål. Bolden løb helt over i venstresiden, hvor Patrick Sandby fik løbet den op og sendt den tilbage ind i Rødovre-feltet. Helt udækket stod Kim Have klar og kunne med indersiden uforstyrret sætte bolden i mål til 6–0.

Retfærdigvis skal tilføjes, at Rødovre var tæt på at reducere i slutminutterne.

Rødovres målmand sendte en lang bold frem. DB’s anfører Jacob Holmegaard fik ikke blokeret bolden, som blev opfanget af en Rødovre-angriber. Han var tæt på at overliste Mads Glæsneri DB-målet, men bolden ramte overliggeren og gik i spil igen.