Nyt fra Dragør Boldklub:

Sæsonafslutning

Pokalsejr og godkendt serie 1-sæson

Efter en uges pause var Dragør Boldklub (DB) onsdag den 14. juni tilbage på hjemmebanen for at spille pokalkamp og tre dage senere den sidste runde af sæson 2022/23 – et lokalopgør mod Kastrup BK. Men før det lokale opgør skulle DB-holdet spille det, der skulle vise sig at blive en vanskelig pokalkamp mod danmarksserieholdet Gentofte-Vangede Idrætsforening (GVI) .

Pokalkamp DB–GVI 2–0

Var dette pokalopgør forårets bedste kamp? DB spillede GVI hjem til Vangede med et nederlag på 2–0. Det var nok ikke det, GVI havde regnet med inden kampen. Men hvor der er vilje og kampgejst, er der sejr. 

I den sene aftensol var DB’s drenge tændte fra første fløjt. GVI, som ligger i nedrykningsspillet i danmarksserien, kom godt ud af starthullerne – men trods deres spilovertag fik de ikke skabt målchancer. 

Frederik Frost fører bolden frem i den flotte pokalsejr over GVI.
Frederik Frost fører bolden frem i den flotte pokalsejr over GVI.

Første store DB-målchance kom efter 11 min. – et frispark midt på GVI’s bane blev sparket ind i GVI-feltet af Tobias Oppermann. Bolden blev headet ned foran mål, hvor Marcus Donnelly afsluttede. GVI-keeperen var væk, men en forsvarsspiller fik lige arkurat på mållinjen sat foden på bolden og sendt den ud til hjørneflaget. Kim Have jagtede bolden og sendte den retur ind i GVI-feltet, hvor Jacob Heinsøe forsøgte at »kringle« bolden i mål.

Kort efter var tilbagevendte Frederik Frost tæt på en scoring, men bolden gik til hjørnespark.

Frost, der kom retur fra Fremad Valby, i vinterpausen, fik en skade i en træningskamp, som det tog knap tre måneder at komme sig over. Frost viste her sit gamle jeg og fik sat sin signatur i pokalkampen.

Efter 20 min. blev GVI reduceret til 10 mand efter et gult kort. Det ændrede kampen. GVI blev tvunget til at koncentrere sig om at forsvare, og DB fik bygget spillet op med gode angreb og tætte afslutninger.

I pausen blev der foretaget et par indskiftninger. Ind kom Mathias Rahbek og Mads Dahlstrøm – ud gik Marcus Donnelly og Jacob Heinsøe. Begge spillere kom dog tilbage i kampen senere.

2. halvleg blev 45 minutters opvisning af DB.

Det er uhørt, at DB-holdet kunne køre sådan rundt med et danmarksseriehold. Alle DB-spillere deltog i et langt pres på GVI-målet. Bevares, GVI havde deres momenter – men de kom ikke tæt på scoringer.

DB kom foran 1–0 på mål af Kasper Walker.

Frederik Frost tacklede sig igennem GVI’s spil og fandt Kasper Walker, som kom med høj fart ind foran mål. Walker var tæt på at vælte målet, men han fik dog bolden i nettet først. Målet gav en kæmpe forløsning og et boost for DB-holdet.

DB pressede efter scoringen højt på GVI-forsvaret. Det gav bonus efter cirka en times spil ved en scoring af Mathias Rahbek.

Opbygningen før scoringen startede med Victor Dyhl, som tacklede sig frem fra midten af banen. Han fik prikket bolden videre til Rahbek, som koldblodigt sendte bolden i mål, på en ægte banen uden om GVI- målmanden. Målet udløste kæmpe jubel fra alle de trofaste fans, som støtter DB i tykt og tyndt.

Sejren gør, at DB er videre i den »store« DBU Pokalturnering, som fortsætter til august.

DB–Kastrup BK 2–2

Serie 1-sæsonens sidste kamp for DB stod mod Kastrup BK (KBK). Begge hold har bejlet til 3.-pladsen og en teoretisk oprykning til københavnsserien – men begge hold fortsætter i serie 1 og mødes derfor igen til efteråret i en ny sæson.

Kampen mod KBK blev i første halvleg en lang slåskamp. Begge hold gik til stålet, men det var ikke en køn forestilling.

KBK startede med et hårdt pres på DB’s forsvar, men det var med et primitivt spil, som kun gik ud på at destruere fodboldspillet. Det blev alligevel Julius Krüger, som var første mand i dommerens sorte bog. da han efter 10 min. spil blev præsenteret for det gule kort.

DB var tæt på en scoring efter 19 min.

Mads Dahlstrøm og Frederik Frosts spillede tæt ind i KBK-feltet, men Frosts sidste berøring gik forbi mål.

DB kom foran 1–0 på en scoring af Mads Dahlstrøm efter 25 min.

Frederik Frost afsluttede på mål. KBK-målmanden parerede bolden ud i feltet, hvor Dahlstrøm var hurtig over returbolden og scorede koldblodigt. Det unge talent har nu scoret seks mål i fire kampe. Hvad kan det ikke blive til?

Men fighten var ikke slut efter målet. Tobias Damkær fik nemlig efter 35 min. KBK’s »kærlighed« at føle. Den alt for voldsomme tackling på Damkærs ankel blev kampens slutning for Damkær, og det var et held, at anklen ikke brækkede.

DB kørte første halvleg hjem og havde KBK i posen – men glemte at snøre den. DB viste klart bedre spil og forsøgte at spille bold, men KBK fik held med at spolere spillet.

DB kom ud til 2. halvleg med en enkelt indskiftning. Målscoreren Mads Dahlstrøm blev på bænken. Han blev erstattet af Marcus Donnelly.

KBK udlignede efter 58 min. efter et frispark af Rasmus Robrahn. Mads Glæsner fik ikke bokset bolden langt nok væk, og KBK’s Per Petersen fik lige akkurat fanget den og overlistede Glæsner på målstregen. 1–1.

Kort efter var Marcus Donnelly tæt på at gøre det til 2–1 på et oplæg fra Frederik Frost. Men den afgørende afslutning svigtede.

Frost blev udskiftet efter 62 min. Han blev erstattet af Julius Krüger.

Kastrup havde held til at presse DB tilbage på banen og fik spillet til at køre på deres præmisser.

DB-forsvaret er blevet markant bedre i løbet af foråret, og blandt andre spillerne Nikolaj Strandby, Jacob Holmegaard og Victor Dyhl har fået et godt overblik og en god spilforståelse.

En af DB’s nye, unge spillere, Albert Kindberg, var meget tæt på at bringe DB foran efter 73 min.

Mathias Rahbek tog sig af et hjørnespark, som Kindberg headede på overliggeren.

DB er meget tæt på scoring i lokalopgøret mod Kastrup BK.
DB er meget tæt på scoring i lokalopgøret mod Kastrup BK.

KBK fik scoret til 1–2 på et straffespark begået af Julius Krüger. Eller var der straffespark? Det var et godt skuespil, der blev lagt for dagen af KBK-spilleren. Situationen startede med et frispark tæt på DB-feltet. Mads Glæsner parerede bolden ud i højre side af feltet, hvor Krüger og en modstander kæmpede om bolden. Krüger sparkede til bolden, men modstanderen fik med sin »svanens død« og faldteknik overbevist dommeren til at dømme straffespark. Per Petersen scorede sikkert og bragte KBK foran 1–2.

DB fik udlignet efter 89 min. på et mål af Kim Have.

Nikolaj Strandby sendte fra midterlinjen et frispark ind i KBK’s straffesparksfelt. Kim Have kom højest i flokken af DB-spillere og fik med et hovedstød over KBK-målmanden sendt bolden i mål.

Kampen gik i cirka fem minutters overtid, hvor KBK fik scoret endnu en gang – men målet blev annulleret for offside.

HoldKampeMålscorePoint
1PI Fodbold2580–2659
2BK Viktoria2588–3158
3Dragør BK2458–3648
4Kastrup BK2571–4746
5CSC2552–5145
6Bispebjerg BK2558–5741
7HB2553–6233
8Østerbro IF2546–4833
9Frederiksholm Sydhavnen2556–6433
10Rødovre2547–6927
11BK Hellas2540–7625
12Jægersborg BK2443–7224
13BK Vestia2539–6423
14FC Nyhavn2539–6720

Slutstillingen i serie 1. Indtil ankesagen fra kampen mellem DB og Jægersborg BK er afgjort, indgår kampen ikke i den samlede stilling.

Øvrige resultater

Der er blevet spillet en del kampe i serie 1 siden DB’s seneste kamp. Onsdag den 7. juni spillede BK Hellas uafgjort 0–0 mod HB. Der var igen et uafgort resultat, da Østerbro IF mødte BK Vestia. Kampen sluttede nemlig 1–1. Topholdet PI Fodbold sikrede sig lørdag den 10. juni 1.-pladsen i serie 1, da de på udebane vandt 0–3 over Rødovre. Tirsdag den 13. juni tabte BK Vestia hjemme til BK Victoria, der med 1–4-sejren sikrede sig 2.-pladsen og oprykning til københavnsserien.

Alle hold spillede sæsonens sidste kamp samtidigt lørdag den 17. juni. BK Hellas tabte 2–3 til CSC. BK Victoria vandt sæsonens sidste kamp 4–2 mod Rødovre. Kampen mellem Frederiksholm Sydhavnen og FC Nyhavn sluttede 4–4. Bispebjerg BK tabte hjemme 2–4 til Jægerborg BK. BK Vestia vandt overraskende 3–1 over PI Fodbold og sikrede sig endnu en sæson i serie 1. Og sidst, men ikke mindt vandt HB 3–0 over Østerbro IF.

Ankesagen fra Jægersborg-kampen er endnu ikke afgjort. Hvis DB vinder sagen, er der endnu tre point i posen, men de vil ikke ændre noget i topstillingen. DB slutter sæsonen på en flot og godkendt 3.-plads i serie 1.

Holdets udvikling har været kolossal siden starten af august sidste år, og DB’erne kan være stolte af sæsonens spil. Jo, der har været et par blundere undervejs, men alt i alt en flot sæson, som lover godt for den næste ...

PI Fodbold og BK Victoria, henholdsvis nummer et og to, rykker op i københavnsserien, mens FC Nyhavn bliver sorteper og må tage den tunge tur ned i serie 2 i næste sæson.

HR

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk