Stærk sæsonstart

DB åbnede sæsonen med to påskesejre

Sikken en påskeæg! Dragør Boldklubs førstehold (DB) indledte forårssæsonen i Serie 1 med to kampe her i påsken – og det med bravour.

DB–BK Vestia 3–1

Skærtorsdag spillede DB den første kamp i foråret hjemme mod BK Vestia. Det blev dog aldrig en fodboldkamp med flot spil – det var begge hold lige gode om! DB startede imidlertid bedst, og efter kun fire min. scorede Mathias Rahbek til 1–0. Rahbek fik en lang stikning og efterlod Vestias målmand chanceløs.

DB fortsatte det fremadrettede spil, og efter ca. 15 min. blev Kasper Walker sendt afsted med et par Vestia-folk i haserne. Walker afsluttede desværre lige på den fremstormende målmand, og bolden gik ud i spil igen. Kæmpe chance! Rahbek fik fat i returbolden, spillede til Jeppe Østergaard, som afsluttede på mål, men Vestias målmand fik pareret bolden ud i spil igen. Flot indgreb af keeperen.

Vestia fik efterfølgende spillet sig ind i kampen, og efter 29 min. udlignede de til 1–1. En våd klud i ansigtet på DB! Et langt indkast fra højre  blev dirigeret over i venstre side, forsvaret var splittet, og Vestias første afslutning på mål gav bonus. DB’s spil blev herefter bragt i ubalance. Vestia fightede med de midler, de havde, med megen fysisk kontakt, og de lykkedes med at frustrere DB’s opspil.

Lucas Frederiksen – en af de unge spillere, som efterhånden har spillet sig ind på holdet – fik en hård medfart på sidelinjen efter 31. min. I kamp om bolden fik Lucas en arm og blev sendt ud over linjen. Frispark – til kæmpe utilfredshed på Vestias bænk.

Peter Ursin, en af DB’s mest erfarne spillere, tog frisparket, som blev lagt dybt ind i Vestias målfelt. Lukas Søgaard vandt bolden i tæt nærkamp med sin modstander og fik spillet bolden til Kasper Walker, som kom løbende ind mod målfeltet. I det øjeblik, Walker kommer frem til bolden, blev han underløbet af en Vestia-spiller. Om det var inde i feltet eller millimeter uden for, var ikke til at bedømme ude fra sidelinjen. Dommeren dømte frispark!

Peter Ursin tog frisparket, og fik dirigeret bolden omkring muren, men Vestias målmand fik foden på og parerede bolden i spil igen.

Vestia var meget tæt på at gøre det grimme ved DB efter 34 min. Et hurtigt angreb op i højre side, hvor Holme blev overløbet, men afslutningen gik på stolpen.

Mathias Rahbek gav op efter 36 min. efter et trælår, han fik tidligere i kampen. Ind kom Tobias Damkær.

Men, første halvleg er ikke slut før sidste fløjt. Jeppe Østergaard fik stukket en lang bold frem, leveret af Nikolaj Strandby, og SMAK så sad bolden i mål! Fra kanten af målfeltet over keeperen, direkte i mål. WOW! Hvor kom det fra? Flot mål – og kampens detalje.

Det var en alvorlig snak, træner Kim Damkær havde med sine spillere i pausen. Alt for mange boldtab og svigtende afleveringer i første halvleg. Marcus Alsig blev udskiftet og erstattet af Tobias Oppermann. Kasper Walker fik en hård medfart kort inde i anden halvleg og måtte blødende lade sig udskifte. Ind kom Hector Uhl. Walker kom senere i kamp igen, og han var atter fit for fight.

DB blev reduceret til 10 mand efter en løjerlig situation, hvor Lukas Søgaard fik gult kort for at brokke sig over og til sin direkte modspiller!

DB scorede til 3–1 efter 71 min. Vestia forsøgte sig ellers offensivt, men Kim Have, DB’s midtbanebryder, fik sat en stopper for det inde på midten. Lucas Frederiksen fik bolden, spillede med hælen Walker fri, og han fandt Tobias Damkær inde foran mål. Damkær fik tid til at lægge bolden klar til afslutning og gjorde det til 3–1.

Fortjent sejr – og forløsende oven på de mange træningskampe og det »sure slid« i vintermånederne.

HB–DB 0–3

2. påskedag bød på en ny kamp for DB. Denne gang på udebane i Fælledparken mod HB, som DB slog 4–2 på hjemmebane i efteråret. HB havde ikke fået den bedste start på foråret, da de tabte 4–1 til topholdet PI Fodbold.

Kampene på »Kunsten« i Fælledparken er aldrig til at forudsige. DB har før været på randen af nedsmeltning på denne bane, men har også gode sejre.

Mandagens kamp vil ikke gå over i historiebogen som en velpoleret kamp, men som en sejr, hvor spillet var febrilsk, med brændte 100%-chancer og en anden halvleg, hvor DB vandt kampen på midten.

HB havde bolden en del i første halvleg, men de fik ikke tilspillet sig de store afslutninger. HB havde flere hjørnespark og frispark udefra, men ingen direkte afslutninger. De kom lidt for tæt på efter 17 min.,  hvor Mads Glæsner kom godt ud og fik ryddet op. HB appellerede for straffe, men dommeren afviste.

Efter 25 min. blev Lukas Søgaard blev spillet frem til en afslutning af Mathias Rahbek, men den røg forbi mål! Peter Ursin blev taget ud efter 34 min. og erstattet af Sebastian Matz. Ursin, som normalt styrer venstrekanten, var ikke helt oppe i gear i første halvleg. Comebacket i anden halvleg rettede imidlertid op på Ursins spil. I slutningen af første halvleg havde først Mathias Rahbek en afslutning over mål, og afslutningsvis leverede DB et hurtigt spil frem, hvor Walker fik et løb til baglinjen og afleverede ind til midten, men Rahbek kom akkurat et halvt skridt for sent. Godt spil.

Julius Krüger og resten af DB-holdet har tidligere haft det svært på kunstbanen i Fælledparken.

Næste kamp spilles lørdag den 15. april
kl. 12.00 på hjemmebane mod CSC

I pausen blev der rokeret om på holdet. Ud gik Mathias Rahbek og Jeppe Ø. Larsen, og de blev erstattet af Marcus Alsig Braager og Tobias Damkær. Mathias Matz, som kom ind i første halvleg, kom lidt uheldigt afsted efter 47 min. Om det var i nærkampen om bolden, eller fordi Matz sad fast i kunstgræsset i en vending, var svært at se, men det kostede et forvredet knæ. Matz blev erstattet af Peter Ursin.

DB kom foran 0–1 efter 56 min. Peter Ursin var »bagmanden« for målet. Han tog et hjørnespark i højre side, og som (næsten) altid lå det præcist. Og det lykkedes HB’s målmand at få bokset bolden ind i eget mål! Lukas Søgaard ville gerne, at det var ham, der blev noteret for mål, men ... »Sø« var dog medvirkende til, at HB’s målmand kiksede sit forsøg på at bokse bolden over mål.

HB blev reduceret til 10 mand efter 58 min. En HB’er endte i en duel med Lukas Søgaard som »den lille« – og »Sø« fik frisparket, medens HB fik et gult kort for brok! DB var dog ikke længe i overtal, før de også blev ramt af et gult kort. Julius Krüger, lavede ikke et, men to dumme frispark i samme situation.