DB-holdet rykker efter nederlaget til Kastrup ned på 4.-pladsen.
DB-holdet rykker efter nederlaget til Kastrup ned på 4.-pladsen.
Nyt fra Dragør Boldklub:

Taber lokalopgør

Kastrup BK–Dragør BK 4–2

Der er ikke noget som et rigtigt lokalopgør – også selvom det »kun« er i serie 1. 

Kastrup BK (KBK) og Drag-ør BK (DB) mødtes i den forgangne weekend i Kastrup i en kamp med højt tempo og syngende tacklinger. 

Cirka 250 tilskuere fra begge lejre var mødt op til kampen i det dejlige efterårsvejr, og det gav stemning.

DB startede kampen godt, og efter få minutter havde Victor Dyhl to muligheder for at komme til afslutning, men han kom ikke helt frem til bolden.

DB havde igen Lukas Søgaard med som venstre wingback. Det gav saft og kraft i venstresiden, hvor Søgaard ikke gik på kompromis med modstanderne.

KBK var absolut ikke opsat på at give DB lov til at komme til fadet. Efter ni min. havde de to hjørnespark, som begge gav tætte dueller omkring DB-målet og gav DB’s keeper, Frederik Felland, store problemer.

KBK fastholdt presset på DB. Efter cirka 15 min. måtte Felland i DB-målet diske op med en kanonredning, efter en afslutning fra midt foran målet, som var resultat af et langt indkast ind i DB’s målfelt. 

Minuttet efter kom det, alle DB-tilhængere frygtede – KBK’s scoring til 1–0.

KBK spillede bolden ud i højre side på kanten af feltet. Afslutningen blev holdt langs græsset over i det lange hjørne uden chance for Felland.

Herefter fortsatte DB spillet mod KBK-målet. Efter 18 min. fik Tobias Damkær en afslutning, som gik på den forkerte side af målstolpen.

DB fik udlignet efter 26 min. på mål af Patrick Sandby.

I et fremragende, hurtigt opspil i højresiden af Victor Dyhl blev en flad aflevering lagt ind foran mål, hvor Sandby sikkert sendte bolden i nettet til 1–1.

Et bevis, på at første halvleg havde nerve, kom efter en halv times spil. Et mislykket DB-angreb endte med, at KBK spillede en lang bold frem til midten. Her missede Peter Ursin sin tackling, og modstanderen kunne fortsætte sit løb mod DB-mål. Her kom Nikolaj Strandby på tværs for at blokere vejen til feltet. KBK-spilleren stoppede sit løb og ville drible bagom Strandby, som derved fik tacklet for højt og ramte sin modstander over knæet. Frispark til KBK og gult kort til Strandby. Frisparket blev sparket til højre omkring muren mod forreste stolpe, men Felland havde set den komme og parerede til hjørnespark. Igen flot spil af Felland. 

DB skiftede Marcus Braa-ger ud efter 33 min. – ind kom Albert Skytte – en taktisk udskiftning, da Skytte kan tages med frem ved dødbolde.

KBK bragte sig foran 2–1 efter 39 min. 

KBK fik spillet lagt spillet op foran DB’s målfelt. De kørte bolden rundt, og som i håndbold blev bolden lagt tilrette til afslutning langt ude og derfra sendt i nettet bag Frederik Felland.

I 1. halvlegs sidste minut kom udligningen.

Kim Have var helt fremme i venstre side og vandt et indkast. Han kastede kort til Lukas Søgaard, som fra en skarp vinkel resolut sparkede på mål til stor overraskelse for KBK’s målmand, som »glemte« at parere. 2–2. Sø-gaards udbrud og kampgejst efter målet her kan absolut bruges som inspiration til de unge på holdet.

DB skiftede to spillere ud fra starten af 2. halvleg. Ud gik Peter Ursin og Tobias Damkær. De blev erstattet af Mathias Rahbek – og debutanten William Kronborg, som fik en god debut med både afslutning på mål og et gult kort.

2. halvleg startede i samme høje tempo som i første. Blot var det nu KBK, som kom hurtigt frem på DB’s bane.

William Kronborg får en god debut.
William Kronborg får en god debut.

Der var kun spillet få min., da DB’s målmand blev offer for en hensynsløs tackling i kamp om bolden. Felland fik frisparket – men intet gult kort til KBK-spilleren.

KBK øgede til 3–2 efter 53 min., efter et hurtigt træk til baglinjen og en afslutning op i nettaget. 

Efter målet skiftede DB Sandby ud – ind kom Braager. 

DB’s August Toudahl, som igen spillede en god kamp, måtte desværre udgå med en skade efter 63 min. Han blev erstattet af Tobias Damkær. 

KBK havde godt fat i 2. halvleg, men DB fik enkelte chancer. 

Debuttanten Kronborg viste sit talent efter 79 min.

Albert Skytte fik tacklet bolden frem til Kronborg, som smart loppede bolden over sin modstander og forsøgte med en yderside at placere bolden inden for målrammen. Godt forsøg.

DB tabte duellerne og nærkampe i 2. halvleg. Når spillet skulle sættes i gang, var der for mange fejl og tabte bolde.

En sidste målchance kom fra Mathias Rahbek på et frispark fra højresiden. Bolden tog desværre overliggeren og gik bagom mål.

I 84. min. scorede KBK nok en gang og vandt en god sejr på 4–2. Resultatet spillede dem op på 5. pladsen, mens DB med nederlaget måtte rykke fra 3.- ned til 4.-pladsen.

»Det blev desværre ikke den lørdag, som vi havde håbet på, og denne kamp kommer til at sidde i os længe,« lyder det fra DB’s trænerteam, Kim Damkær og Janus Krüger-Larsen, der ellers mener, at DB startede dagens kamp godt og sad på spillet i begyndelsen, spillede fint og skabte nogle små chancer.

»Kastrup bliver først farlige, da vi begynder at drible rundt på de forkerte steder,« fortsættes trænerduoens vurdering.

Sidste kamp i efteråret
spilles mod BK Vestia
lørdag den 5. november
kl. 16.00 – på
Bavnehøj Idrætsanlæg,
Enghavevej 90

HoldKampeMålscorePoint
1BK Viktoria1246–1432
2PI Fodbold1237–931
3CSC 1327-2825
4Dragør BK1228–2223
5Kastrup BK1335-2821
6Østerbro IF1325–2420
7HB 1329–3117
8Frederiksholm Sydhavnen1328–3615
9Bispebjerg BK1222–2915
10BK Rødovre 1323–2714
11FC Nyhavn1324–2412
12BK Vestia1118–3110
13BK Hellas1321–429
14Jægersborg BK1116–345

Stillingen i serie 1 mandag den 31. oktober.

Kim Damkær og Janus Krüger-Larsen fortæller i øvrigt, at DB’s udligninger er opskriften på, hvordan holdet gerne vil spille. 

»Først en god pasning til et godt løb og en flad hård bold i boksen og bum, så er der pose. Helt perfekt udført af os. Vi taber 4–2 i en kamp, som vi aldrig burde have tabt, hvis vi havde ramt vores normale niveau. Kastrup kom ikke med noget nyt eller havde et bedre niveau, end os. De ville det bare mere – og derfor vandt de,« slutter de to trænere.

Andre kampe i serie 1

De fleste hold i serie 1 har allerede spillet de 13 kampe, som er på programmet her i efterårssæsonen, og er nu gået på vinterferie, mens enkelte hold har hele to kampe, der skal spilles, før vinterferien kan påbegyndes. 

Bundholdet Jægersborg BK, som er af holdene, der skal spille to kampe den kommende uges tid, tabte sidste tirsdag 3–5 til rivalerne i bunden af serie 1, BK Hellas. 

I den anden ende af rækken vandt PI Fodbold fredag 3–1 over BK Vestia og lå dermed for en tid øverst i serie 1. Denne stilling holdt dog kun en enkelt dag – for lørdag tabte Rødovre BK hjemme 1–4 til BK Viktoria, som derved tilbage-erobrede 1.-pladsen. 

CSC gik forbi DB, da de hjemme vandt 4–1 over BK Hellas, som spillede ugens anden kamp. CSC har dog spillet efterårssæsonen færdig, og det giver DB muligheden for at tage 3.-pladsen tilbage ... det kræver blot en sejr på lørdag (ude mod BK Vestia) – i det der for DB er efterårets sidste kamp. 

FC Nyhavn slog Frederiksholm Sydhavnen 5–1, mens Østerbro IF tabte til HB 2–5. 

HR

Lukas Søgaard er dagens bedste DB-spiller.
Lukas Søgaard er dagens bedste DB-spiller.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2022 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk