I regnvejr åbner borgmester Kenneth Gøtterup Dragørs skolers affaldsindsamling. Foto: TorbenStender.
I regnvejr åbner borgmester Kenneth Gøtterup Dragørs skolers affaldsindsamling. Foto: TorbenStender.

Oprydning i natur og by

Mandag formiddag på Dragør Skole åbnede borgmester Kenneth Gøtterup den nationale affaldsindsamling, hvor byens skoleelever sammen i løbet af ugen vil gøre byen forårsren. 

Affaldsindsamlingen er et samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, der hvert år arrangerer en national indsats, hvor institutioner, skoler, foreninger og private i hele landet går sammen om at få ryddet godt og grundigt op i lokalområderne. 

Det er første gang, at samtlige klasser på alle tre skoler deltager i skraldejagten. Og det kommer måske til at udgøre et luksusproblem for eleverne, der allerede sidste år havde svært ved at finde ret megen skrald i deres nærområde. 

Skolerne har delt lokalområderne imellem sig, så eleverne i løbet af ugen får dækket flest mulige kvadratmeter. 

Eleverne samler alt det skrald, de kan finde, men i år er der særligt fokus på engangsemballage fra takeaway samt engangskopper og dåser. De tre forskellige slags affald skal optælles hver for sig, og resultatet herfor indsendes til Danmarks Naturfredningsforening, når ugen er omme.

Foreningen har lagt undervisningsmaterialer ud til skolerne, så indsamlingen kan inddrages i undervisningen, og således har flere klasser i denne uge tema om affaldshåndtering og bæredygtighed.

Under affaldsindsamlingen sidste år blev der på landsplan samlet 97.000 kilo affald – herunder 350.000 stykker engangsemballage.

Naturvogterne følger op

Naturvogterne Dragør deltager også i den store forårsrengøringen. Det sker søndag den 26. marts ved Det Maritime Hus – lige inden overgangen til Dragør Fort.

Lokale erhvervsdrivende har været imødekommende over for projektet og har sponsoreret mange præmier til både voksne og børn.

Indsamlingen begynder kl. 13, hvor der blive udleveret affaldssække fra Naturfredningsforeningen samt en »snapper« til hver.

Når indsamlingen slutter kl. 15, kan man aflevere sit indsamlede affald og se, om man skulle være heldig at have vundet nogle af præmierne.

CL

Borgmesteren får sig en snak med eleverne i skolegården. Foto: TorbenStender.
Borgmesteren får sig en snak med eleverne i skolegården. Foto: TorbenStender.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk