Dragør Sangforening har i dagens anledning digtet om på en Kaj Normann Andersen-vise. Foto: TorbenStender.
Dragør Sangforening har i dagens anledning digtet om på en Kaj Normann Andersen-vise. Foto: TorbenStender.

Penge til kultur og fritid

Dragør Borgerforening har uddelt støttemidler til flere lokale foreninger

Af Thomas Mose

En af Dragør Borgerforenings store aftener fandt sted mandag den 6. maj, da der blev uddelt velgørenhedsmidler. Det står i vedtægterne, at Dragør Borgerforening skal støtte et aktivt kultur og fritidsliv i Dragør – hvorfor denne aften står i et særligt lys.

Der var mødt godt 50 medlemmer op til arrangementet. Derudover var der repræsentanter fra de foreninger bestyrelsen havde valgt at støtte blandt et rekordstort antal ansøgninger.

Borgerforeningen havde modtaget hele 27 ansøgninger. Det er første gang i Dragør Borgerforenings historie, at der har været så mange ansøgninger, og det ser borgerforeningen som et tegn på, at kultur og fritidslivet i Dragør blomstrer.

I år havde bestyrelsen besluttet, at følgende 13 foreninger skulle dele de 45.000 kr., der blev uddelt.

Støtteforeningen Gubberne, Dragør Gospelkor, Dragør Sangforening, Dragørkoret, Lodsbåd 202’s Venner, Dragør Fastelavnsforening, Vennekredsen i St. Magleby, Levende Låger, Det Danske Spejderkorps, Enggårdens Venner, Repair Café Dragør, Emma Bahnson og Aramis Fægtning.

Underholdning

Dragør Sangforening underholdt med en vise af Kaj Normann Andersen, der var blevet omskrevet i dagens anledning. »Jeg bliver så glad når solen skinner« blev til »at solen naturligvis skinner på Dragør By og havn«

Inden da fortalte Henrik Rosschou om en billardturnering der fandt sted i Dragør Boldklub i 1925. Selvom turneringer blev afviklet i boldklubben blev den arrangeret af Dragør Borgerforening.

Henrik Rosschou havde medbragt den 99 år gamle billardkø, der blev brugt til turneringen, og som dengang fik en lille sølvplade på sømmet, til Dragør Borgerforenings formand Jørn S. Larsen.

Ny fane

Efter uddelingen fortalte Søs Ludvigsen, at hun og Tore Niedel fra borgerforeningens aktivitetsudvalg sammen med Dragør Borgerlige Skyttelaug havde taget opstilling med forningens fane ved Holmens Kirke i forbindelse med tronskiftet.

Sammen med de mange andre organisationer, der var samme sted var de mange dannebrogsfaner et flot syn.

Forinden havde Dragør Borgerforening meldt sig ind i Danmarks-Samfundet, hvor foreningen har ansøgt om en ny fane til erstatning for den meget gamle og meget smukke fane borgerforeningen besidder i dag.

Da formanden for Danmarks-Samfundet så borgerforeningens gamle fane, blev han så begejstret og rørt over, hvor smuk den er, at han på stedet gav tilsagn om, at Dragør Borgerforening skal have en ny fane så den gamle kan komme på pension.

Den nye fane skal naturligvis overrækkes, og det sker den på Valdemarsdag, lørdag den 15. juni, ved en festgudstjeneste i Holmens Kirke kl. 16–17.30. Selve indvielsen af fanen vil ske på et senere tidspunkt.

Gubberne, der er en støtteforening for Dragør Boldklub, får del i årets velgørenhedsmidler. Foto: TorbenStender.
Gubberne, der er en støtteforening for Dragør Boldklub, får del i årets velgørenhedsmidler. Foto: TorbenStender.
Repair Café Dragør modtager støtte. Foto: TorbenStender.
Repair Café Dragør modtager støtte. Foto: TorbenStender.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk