Christian Rasmussen har sikret sig årets mesterskab i USF2000-serien. Her fejrer han (i midten) sejren i selskab med Josh Green (tv.) og (th.) Prescott Cambell.

Racermester

Den lokale racerkører, Christian Rasmussen, vinder mesterskab efter i indeværende sæson at have stået øverst på podiet hele ni gange

Christian Rasmussen fra Dragør sikrede sig søndag den 11. oktober på fornem vis det samlede USF2000-mesterskab, da det efter en god weekend stod klart, at ingen af hans modstandere ville kunne indhente ham – selvom der stadig er to løb tilbage i sæsonen.

Efter en eminent start med seks sejre i de seks første runder løb Christian Rasmussen ind i problemer. Tekniske vanskeligheder og kørefejl var skyld i et par dårlige løb, og danskeren måtte se sit solide forspring på 87 point svinde ned til sølle tre point, da det stod værst til.

Dog viste Christian Rasmussen fantastisk moral. Han fandt sin egen rytme og øgende atter forspringet ned til de nærmeste modstandere. Således var nummer to i USF2000-serien, Reece Gold, inden weekendens tre løb 14 point bag danskeren, mens nummer tre, Eduardo Barrichello, var 50 point bagefter.

Løb 13, 14 og 15 blev kørt på den 3,2 km lange New Jersey Motorsports Park.

Weekenden startede med den traditionelle test fredag den 9. oktober, hvor teamene i samarbejde med racerkøreren har mulighed for at optimere materiellet.

Kvalifikation og selve løbene blev kørt de følgende to dage.

Ved lørdagens kvalifikation til løb 13 viste Christian Rasmussen og Jay Howard Driver Development-teamet (JHDD), at de var opsat på at sætte tingene på plads. Rasmussen satte næstbedste tid i kvalifikationen – blot 0,05 sekunder efter Barrichello, der også havde en god weekend.

Christian Rasmussens nærmeste modstander i USF2000-serien, Reece Gold, var en anelse langsommere end Christian Brooks, og Gold fik dermed startplads fire.

Der er trafik i første sving af 13. løb. Christian Rasmussen ligger nummer to (bil nr. 6) efter Eduardo Barrichello (bil nr. 22).

Tæt kamp

Eduardo Barrichello var fra start opsat på at gøre det bedre end de to sidste gange, hvor han fra poleposition ikke var lykkedes med at konvertere dem til sejre.

Straks efter start pressede Christian Rasmussen i første sving hårdt på. Barrichello stod imod danskerens pres, men han fik dog ikke rystet den hurtige dansker af.

Reece Gold kæmpede sig forbi Brooks og kom op på 3.-pladsen.

Rasmussen var i den første del af løbet lige i hælene på Barrichello, og sammen trak de fra resten af feltet.

Det var tydeligt, at Gold ikke kunne følge med.

Efter fire omgange lykkedes det Brooks at overhale Gold, som faldt yderligere ned i feltet og sluttede løbet på en skuffende 15.-plads.

Brooks og Michael d’Orlando hentede ind på Christian Rasmussen, og det stod klart, at det var de tre, der skulle kæmpe om 2.-pladsen.

På sidste omgang forsøgte Brooks at overhale Rasmussen på ydersiden – men det endte galt. Brooks måtte en tur i græsset og ved samme lejlighed se sig overhalet af d’Orlando.

Stillingen holdt løbet ud, og Christian Rasmussen kunne med sin 2.-plads lægge yderlige afstand til Gold, mens vinderen Barrichello nu var 48 point efter danskeren.

Brooks fik efter sin afkørsel bilen tilbage på banen uden at tabe flere pladser, og han sluttede som nummer fire – tæt forfulgt af holdkammeraten Prescott Cambell.

Undervejs i løbet satte Barrichello ny banerekord i tiden 1.18,2674, hvilket svarer til en gennemsnitshastighed på 158,41 km/t.

Efter løbet fortalte Christian Rasmussen, at fokus nu helt lå på mesterskabet.

»Vores mål var at slutte foran Reece Gold, og det gjorde vi,« lød det fra danskeren.

Christian Rasmussen vinder 14. runde af mesterskabet – det første af søndagens to løb.

Øverst på podiet

Søndag formiddag lokal tid skulle der køres kvalifikationsløb til 14. løb i serien.

Christian Rasmussen viste nok en gang, at han og JHDD-holdet havde fundet farten i bilen. Han satte hurtigste tid 0,2 sekunder foran Cameron Shields. Gårsdagens vinder Eduardo Barrichello var tredjehurtigst, mens Reece Gold blev nummer fem.

Da starten på løb 14 gik, var det med en total Rasmussen-dominans. Han trak øjeblikkelig fra modstanderne, og allerede efter en omgang var han 1,2 sekunder foran nummer to, Cameron Shields. Herefter satte danskeren farten ned for at spare på dækkene. Han holdt dog løbet igennem så god luft ned til modstanderne, at dem bag ham aldrig blev en trussel.

Løbet var ret udramatisk. De fire kørere med de forreste startpositioner holdt hele vejen til målstregen. Christian Rasmussen øverst på podiet, Shields nummer to, Barrichello nummer tre og d’Orlando på 4.-pladsen.

Den kører med den hurtigste omgangstid i 14. løb ville få poleposition i løb 15. Det fik flere kørere til at tage et pitstop undervejs i 14. løb for, med et sæt friske dæk, at kunne køre hurtige omgangstider. Det lykkedes også for Christian Rasmussens holdkammerat på JHDD-holdet, Nolan Siegel, der med en omgangstid på 1:17,7495 satte ny banerekord og fik poleposition til søndagens andet løb. Paradoksalt sluttede han på grund af dækskiftet sidst i 14. løb – hele seks omgange efter den hurtige Dragør-bo.

I silende regn jagter Christian Rasmussen i bil nr. 6 Cameron Shields (nr. 10) og Nolan Siegel (nr. 9).

Regn og uheld

Mørke skyer trak op over banen i New Jersey før søndagens andet løb – det 15. i mesterskabsserien. Banen var dog tør, da løbet blev sat i gang, og bilerne havde de glatte tørvejrsdæk monteret.

Christian Rasmussen havde kvalificeret sig som nummer to bag holdkammeraten Siegel. Shields var nummer tre og Barichello nummer fire, mens Reece Gold startede på 7.-pladsen.

Nolan Siegel forsvarede sin føring de tre første omgange, men så kom regnen! En række biler – blandt dem Nolan Siegels – skred af banen.

Løbsledelsen vurderede, at det ville være for farligt at fortsætte, og med et rødt flag fik kørerne mulighed for at skifte til regnvejrsdæk.

Cameron Shields udnyttede Siegels uheld optimalt, da han var hurtigst på aftrækkeren, efter løbet atter blev sat i gang. Men Christian Rasmussen var lige bag ham, og Dragør-køreren satte hurtigt Shields under pres.

Efter otte omgange skete det! Rasmussen overhalede på ydersiden af første kurve og bragte sig op på 1.-pladsen. Herefter så Christian Rasmussen sig aldrig tilbage, og han satte resten af feltet på plads på den våde bane.

Rasmussen kørte forbi det ternede flag næsten ni sekunder før nummer to, Josh Green. Prescott Cambell kom på 3.-pladsen.

Christian Rasmussens to konkurrenter i det samlede mesterskab, Eduardo Barrichello og Reece Gold, måtte nøjes med henholdsvis 14 og 12 point for deres 7.- og 9.-plads. Christian Rasmussens sejr bragte ham 69 point foran de to modstandere, der nu ikke længere kan indhente danskeren.

»Det er ikke så ofte, vi kører regnvejrsløb, så det var godt at have en chance for at vise, hvad vi kan gøre. Man vil gerne vise sine færdigheder – det er det, vi er her for. Det var dog skræmmende at starte som nummer to på glatte dæk, men efter vi fik skiftet til regnvejrsdæk, kom jeg i front og kunne udbygge føringen,« lød det fra en yderst tilfreds Christian Rasmussen.

Holdejer Jay Howard lykønsker dragørdrengen Christian Rasmussen efter søndagens første sejr.

Fornem sæson

Christian Rasmussens mesterskabstitel er det første til JHDD-teamet, der bryder en imponerende sejrsstime for Cape Motorsport-holdet, som har siddet solidt på tronen de sidste ni år.

Samtidig bragte weekendens to sejre Christian Rasmussen op blandt de mest vindende racerkørere i USF2000-serien. Med ni sejre i denne sæson og tre sidste år er han nu, sammen med J. R. Hildebrand (2006) og Kyle Kirkwood (2018), oppe på en 2.-plads blandt de mest vindende i serien – blot en enkelt sejr efter 1993-mesteren, Chris Simmons.

»Vi viste, at vi kunne snuppe mesterskabet, hvis vi havde en god weekend – men vi tog løbene et ad gangen,« sagde Christian Rasmussen efter weekendens løb – og den glade kører fortsatte med følgende, afsluttende bemærkning:

»Jeg er så glad – både på holdets og egne vegne. Jeg er så stolt over holdets flotte arbejde. Det er kun andet år, holdet deltager i USF2000-serien, og vi er kommet så langt.«