Dragør Kommune har planer om at etablere motionsredskaber i Søvangsbakkerne.
Dragør Kommune har planer om at etablere motionsredskaber i Søvangsbakkerne.
Vi har modtaget:

Søvangsbakkerne 

Lad venligst naturen være

Har du nogensinde hørt om, at den besparelsesramte Drag-ør Kommune vil omringe de naturskønne Søvangsbakker med 10–12 motionsredskaber? Nej, vel – du er ikke alene.

Det er øjensynlig ikke muligt for politikerne at værdsætte og bevare et grønt område med et rigt plante- og dyreliv ved strandengene, uden at der partout skal bygges en eller anden form for aktivitetspark.

Skæve prioriteter

Under et økonomiudvalgsmøde i sidste uge kom det frem, at kommunens administration indhenter tilbud på motionsredskaber, godkendelse fra Fredningsnævnet, byggetilladelse og eventuel landzonetilladelse.

En bekostelig affære, der blandt andet fjerner fokus fra efterslæbet på vedligeholdelse af kommunale ejendomme, bygninger, skoler, institutioner, fortove, stier og veje i hele Dragør – fra Nordstranden til Sydvestpynten.

Sideløbende spares der benhårdt på børn, unge og ældre i vores lille by.

Men politikerne har som bekendt altid råd til flere indvielser af projekter, fotosessioner, champagnebobler og guldsaksens lette dans gennem de røde silkebånd.

Bakkerne er ikke til pynt

Dragørborgerne bruger naturen aktivt. Den er ikke til pynt, men vi værner om den. Vi er, så at sige, omsorgsfulde naturforbrugere.

Man kan sagtens motionere i naturen uden at fylde den med apparater. I dag er der da også masser af muligheder for at røre sig i bakkeområdet: Gåtur med hunden, stavgang, almindelig gang, løb, armbøjninger, cykeltur osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Søvangsbakkerne fungerer som et lifligt og rekreativt område, der byder på høj biodiversitet, hvilket mange af os finder ro i og sætter stor pris på – også motionister.

Det flade Amager

Det vil være en kæmpe fejltagelse at placere et dusin øjebæer omkring det smukke bakkelandskab. Vi har ikke brug for flere naturforringende anlægsprojekter fra politisk side.

Gad godt vide, om lokalpolitikerne eksempelvis ville placere 10–12 træningsstationer i Grushullerne på Nordstranden som et nyt kommunalt projekt – men tænker umiddelbart, at det nok ikke kommer på tale.

Kommunalbestyrelsen sagsbehandler sit Søvangsbakke-projekt i morgen, torsdag den 25. august. Så må vi håbe, at indlæringskurven ikke fortsat er flad som Amager.

Stop projektet nu. Lad os nyde, værdsætte og være i naturen på dens egne præmisser.

Med venlig hilsen
Kenneth Olsen
Borger i Dragør Kommune

Vi har modtaget: Bynær skov – vi venter i spænding

En række liste T-medlemmer har indsendt et debatindlæg om Skov- og Naturstyrelsens valg af områder med bynær skov. ...

Vi har modtaget: Kys frøen på Batterivej

Kenneth Olsen har indsendt et debatindlæg om kommunens naturpleje omkring Batteriesbækken. Læs mere

Vi har modtaget: Vil gåsehold snart være en saga blot?

Morten Dreyer fra Dansk Folkeparti i Dragør mener, at der kan være en ansat i Dragør Kommune, der klagede...

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2024 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk