Vi har modtaget:

Spil samme spil

Når man i Dragør Nyt ser de forskellige partier udtale sig om aktuelle emner: eksempelvis hvad skal der ske vedrørende havnen, kulturhus, UNESCO og den gamle værftsgrund, eller hvad der skal gøres for Dragørs industri, arbejdspladser og nye iværksættere, er det alt sammen godt nok. Men man kunne prøve at blande kortene på en sådan måde, at man spillede det samme spil. Så kunne der måske komme noget positivt ud, når spillet sluttede.

Det skal ikke dreje sig om, hvad der giver flest stemmer, men om hvad er der af ønsker, muligheder og midler, samt om hvordan vi i fællesskab kan nå i mål.

De seneste numre af Dragør Nyt har handlet om Krudthus 2.

Kommunen udtaler, at det er totalfredet – altså dømt til at rådne op. Men hvem kan klarlægge, hvad forskellen er på Krudthus 1 og Krudthus 2 ... ?

Krudthus 1 fungerer i dag som fritids- og ungdomsklub og har gjort det i mange år. Her er liv hver dag. Krudthus 2 er derimod blevet »sorte Per« og dømt til at rådne op. Kan vi som kommune være det bekendt?

Nu er der kommet en ny kulturminister – Ane Halsboe-Jørgensen, som sikkert endnu ikke har hørt om vores fælles problem med et krudthus fra 1782, som rådner dag for dag og denne rigide fredning. Den nye minister ser måske mere positivt, praktisk og realistisk på sagen.

Dragør går i det store hele ind for, at en kulturarv af absolut historisk værdi for København og omegn skal reddes – se hvordan det er gået med Koldinghus.

For mange år siden fremlagde arkitekt Ole Storgaard en løsning, som kunne give os et kulturhus ud af resterne. Men kommunen lod sig afvise af ministeriet med et; det var fredet.

Hvis kommunen kunne samarbejde med den nye kulturminister om denne rigide fredning, kunne Dragør måske få gang i et kulturhus i stedet for en ruin. Så kunne den gamle værftsgrund blive til et maritimt anliggende som for eksempel en velasorteret skibsproviantering, der kan tiltrække kunder fra nær og fjern.

I 2014 ansøgte en iværksætter om plads på havnen. Nu er Finn Bue her ikke længere. Han døde i 2016. Virksomheden er nu et familieforetagende. Ansøgningen ligger stadig i kommunen, men ingen svarer! Det er ikke alle, der kender Bue Net på grund af beliggenheden på Søndre Tangvej  – langt væk fra havnen. Hvorfor er en så relevant virksomhed ikke på tale til den gamle værftsgrund, som har deres interesse?

Et kulturhus er vel for alle kommunens borgere – også dem, der bor i Søvang, Store Magleby og på Sydstranden. Man behøver vel ikke centralisere alt på havnen. 

Med venlig hilsen
Asger Varding

Vi har modtaget: Bevaring af værdier

Liste T's kommunalbestyrelses­medlemmer har indsendt et debatindlæg til Dragør Nyt. Læs mere

Vi har modtaget: Kulturhus på den gamle værftsgrund? Ja tak!

Kommunalbestyrelsesmedlem Per Faldborg Olesen (V) har indsendt et debatindlæg om kulturhus på værftsgrunden. Læs mere

Vi har modtaget: Kulturhus – men hvor?

Karsten Brædder, spidskandidat for Nye Borgerlige Dragør, har indsendt et debatindlæg med en alternativ placering af et kulturhus.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk