Sven Ole Rosenkildes vegetariske sportscafé har fået megen omtale i hele landet. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Sven Ole Rosenkildes vegetariske sportscafé har fået megen omtale i hele landet. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Fokus på en virksomhed i Dragør:

Sportscafé i Hollænderhallen

Landets allerførste 100 procent vegetariske sportscafé ligger i Hollænderhallen. Og mange af retterne er også veganske, fortæller den glade caféejer, Sven Ole Rosenkilde

Af Birgit Buddegård

Der er fuld gang i køkkenet, da Dragør Nyt en formiddag er inviteret indenfor. På komfuret står en linseret og dufter lokkende, mens dilddellerne – naturligvis uden kød – står parat med lækker kartoffelsalat.

På grund af coronanedlukningen er der ikke ansat personale – men denne dag får Sven Ole Rosenkilde hjælp af sin søn, Carl Rosenkilde, der er under uddannelse til kok. Og far og søn går godt i spænd og får hurtigt fyldt de mange bakker, der skal stå klar med takeaway denne dag.

Normalt er der to fuldtidskokke i køkkenet plus nogle til at passe caféen og en kontormand, men lige nu – på grund af coronapandemien – er der kun Sven Ole Rosenkilde selv og nogle løsarbejdere. 

Sven Ole Rosenkilde fortæller, at cirka 50 procent af grøntsagerne er økologiske, når det er økonomisk muligt.

Alle retter er vegetariske – og ofte også veganske – og kød er ikke på menuen i caféen. 

Ofte mærker man tydeligt duften af pommesfrites og pølser, når man nærmer sig en sportshal, men sådan behøver det ikke være, siger Sven Ole Rosenkilde, der har åbnet Danmark første grønne sportscafé i Hollænderhallen. Og det har kunderne taget rigtig godt imod. 

På grund af coronanedlukninger har caféen ikke åbent, for med sommerferien så tæt på giver det ikke rigtig mening at åbne nu – men Sven Ole Rosenkilde lover, at man efter sommerferien igen vil kunne nyde et sundt og grønt måltid i den hyggelige sportscafé i Hollænderhallens stueetage. 

Men indtil da kan man købe takeaway fra caféen lige til tage med hjem til middagsbordet.

Plantebaserede hverdagsretter

Sven Ole Rosenkilde står bag veggieday.dk, der tilbyder plantebaserede hverdagsretter fyldt med sundhed og smag.

Interessen for vegansk mad er vokset de sidste fem år, fortæller Sven Ole Rosenkilde, der også har åbnet en takeaway i Nordvest i København – også her er al mad plantebaseret – og menuen skifter hver dag.

Sven Ole Rosenkilde fortæller, at mange børnefamilier, der har været i svømmehallen, køber takeaway med hjem, og der er kommet mange nye kunder. Coronanedlukningen har skabt et boom i takeaway, fortæller Sven Ole Rosenkilde.

veggieday.dk kan man se menuen og bestille helt op til kl. 14 på dagen, så man er sikker på, der er mad, når man kommer forbi.

Man kan naturligvis også tage chancen, men Sven Ole Rosenkilde fortæller, at det jo hænder, han må melde udsolgt. For Dragørs borgere har taget rigtig godt imod konceptet, lyder det fra Sven Ole Rosenkilde.

En succeshistorie

Coronanedlukningen har kostet dyrt, men alligevel tager Sven Ole Rosenkilde ordet succes i sin mund, for det er en succeshistorie at have overlevet nedlukninger og restriktioner, konstaterer han.

Selv spiser han og hustruen kun plantebaseret mad mandag til fredag – kun i weekenderne kommer der kød og fisk på menuen i hjemmet.

Der har været stor interesse for den grønne sportscafé fra forskellige medier – også DR har kontaktet Sven Ole Rosenkilde, men da det var lige før nedlukningen, enedes de om at vente til efter sommerferien, hvor caféen åbner normalt igen.

Historien om den grønne café er nået helt til Jylland, og Dansk Vegetarforening har givet positiv respons, fortæller Sven Ole Rosenkilde, der glæder sig over den megen omtale.

Rosenkilde Catering

Sven Ole Rosenkilde driver også cateringfirmaet Rosenkildes, og før coronanedlukningerne havde firmaet seks til syv arrangementer ud af huset om ugen.

Rosenkildes leverer til både private og virksomheder – det være sig receptioner eller for eksempel konfirmationer og bryllupper. Og mange nyder godt af Rosenkildes fredagsanretning, som er et tilbud til dem, der vil nyde noget lækkert fredag aften uden at skulle købe ind og stå i køkkenet.

Tidligere forpagtede Sven Ole Rosenkilde også Havnepakhuset, men efter manglende omsætning fra krydstogtgæster i to sæsoner med coronarestriktioner, har han opsagt forpagtningen.

Sven Ole Rosenkilde har drevet cateringfirmaet Rosenkildes siden 2004, og der laves mad af gode danske råvarer leveret direkte til døren, hvor arrangementet skal afholdes, så nemmere bliver det
næppe.

Caféen i Hollænderhallen åbner efter sommerferien. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Caféen i Hollænderhallen åbner efter sommerferien. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Sven Ole Rosenkilde (th.) får hjælp i køkkenet af sønnen Carl Rosenkilde. Foto: Hans Jacob Sørensen.
Sven Ole Rosenkilde (th.) får hjælp i køkkenet af sønnen Carl Rosenkilde. Foto: Hans Jacob Sørensen.

Erhvervsmæssig affotografering af Dragør Nyts annoncer og tekst er ikke tilladt.
© Copyright 2015–2021 Dragør Nyt.
Forbehold for trykfejl.

Hjemmesiden er lavet af Starco Grafisk